Demirhan: Arnavutköy dünya kenti olmalı!

Has Parti İstanbul İl eski Başkanı, deneyimli siyasetçi ve işadamı Avukat Abdullah Demirhan, Arnavutköy’de Erzurumlular tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen piknikte hemşehrileri ile hasret giderdi.

Demirhan: Arnavutköy dünya kenti olmalı!

Şu an AK Parti’de siyaset yapan ve yüzlerce vatandaşın katıldığı piknikte çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunma fırsatını bulan Demirhan, Arnavutköy ve bölgedeki gelişmelerle ilgili çarpıcı bilgiler verdi. 

ARNAVUTKÖY, EN GÖZDE İLÇE 

Arnavutköy’ün Türkiye’nin en gözde ilçesi konumunda olduğunu belirten Demirhan, “AK Parti hükümetinin ve Başbakanımız sayın Erdoğan’ın bölgeyle yakından ilgilendiğini hepimiz biliyoruz. Bu yüzdendir ki, İstanbul’u hatta Türkiye’yi etkileyecek ve ülkemize çağ atlatacak Cumhuriyet tarihinin en önemli 3 projesini hayata geçirmek için Arnavutköy’ü tercih etmesi tesadüf değildir. Arnavutköy’de geçmiş dönemde imardan dolayı mağdur olmuş insanların kendi haklarına kavuştuğu herkesin devletiyle barışık olduğu bir dönem olacaktır. Yerleşim olarak Arnavutköy’ün bir Bağcılar’a, bir Esenler’e benzemesini istemiyorum. Bitişik bitişik sokaklarına ne ambulansın ne itfaiyenin giremediği bir yapılaşmadan kentleşmeden yana değilim. Arnavutköy’ün daha modern, daha yaşanabilir altyapı ve üstyapı sorunlarının hemen hepsini çözmüş, insanlarımızın refah ve huzur içerisinde yaşayabilecekleri, ulaşım, sorunlarını çözmüş, bir dünya kenti olmasını istiyorum. Arnavutköy şu anda çarpık kentleşmenin yapılamayacağı, yeşil alanlar, park alanları, spor, sağlık ve sosyal tesislerin kurulabileceği tek ilçe konumundadır. Bu yüzdendir ki, Arnavutköy sadece Türkiye’deki yatırımcının değil, dışardaki yabancı yatırımcının ve yabancı sermayenin ilgisini çeken en gözde ilçe konumundadır. Önümüzdeki orta ve kısa vadedeki dönemde bu fırsatlar kaçırılmamalı, kent yerleşim planları buna göre ve gelecek 100 yıla göre planlanmalı diye düşünüyorum.  Önümüzdeki dönemde Arnavutköy’ü yönetecek arkadaşların, bu hassas dengeleri gözeterek, belediyecilik yapmalarını Arnavutköy’ü Arnavutköylümüze  ve İstanbulumuza yakışır bir biçimde inşaa etmelerinin gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu. 

ARAP SERMAYESİNİ ÇEKMELİYİZ 

Arap ve körfez ülkelerinin Türkiye temsilciliğini yapan Abdullah Demirhan, bölge ülkelerinin yatırım yapmaları için Arnavutköy’ü izlemeye aldıklarını belirterek şunları söyledi: “Ülke ve bölgemiz insanına daha fazla aş, iş ve gelir sağlayacak özellikle bu konuda Arnavutköy’e Arap sermayesini getirecek planlama ve çalışmaları yapacak güce, tecrübeye ve bilgi birikimine sahibiz. Önümüzdeki dönemde özellikle 3. Havalimanı, Kanal İstanbul Projesi ve Kuzey Marmara Otoyolu bölgeye yatırımcının ilgisini çekmek için yeterli yatırımlardır. Burada yapılması gereken sadece, bölgenin iyi bir şekilde dış ve iç yatırımcıya pazarlanmasıdır.

<< Önceki Haber Demirhan: Arnavutköy dünya kenti olmalı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER