Depreme hazır mısınız? Deprem çantasında neler olmalı?

Geçtiğimiz hafta Ege'de meydana gelen deprem "muhtemel bir depreme hazırlıklı mıyız?" sorusunu da gündeme getirdi.

Depreme hazır mısınız? Deprem çantasında neler olmalı?

MC TV'de hafta içi her gün canlı olarak yayınlanan Hayata Dair programında, Marmara Eğitim Müdürü İlkyardım eğitmeni Ezgi Kalınkara muhtemel bir deprem öncesi ne gibi önlemler alınmalı, deprem anında bulunduğumuz yere göre nasıl bir pozisyon belirlemeli ve hayati önem taşıyan deprem çantasında neler olmalı?" sorularını cevapladı.

Deprem esnasında yaşanan en büyük sorunun panik olduğuna değinen Kalınkara, bunun nedeninin de hazırlıksız yakalanmak olduğunu söyledi. Önceden tatbikat yapmış, deprem çantası hazır olan birinin daha sakin olacağını vurguladı. 

Deprem esnasında dışarı kaçmaya çalışmanın yanlış olduğunu anlatan İlkyardım eğitmeni, ilk önce mutfakta yanan ocak varsa söndürmeyi, mümkünse doğalgaz vanasını kapamayı ardından  sağlam olduğunu düşündüğünüz masa, mutfak tezgahı ya da beyaz eşyanın yanında yaşam üçgeni oluşturacak şekilde korunaklı bir pozisyon almayı anlattı.

Hayat kurtaracak öneme sahip “deprem çantası” olarak bilinen acil yardım çantasının içinde bulunması gerekenleri anlatan Ezgi Kalınkara, çantanın 6 ayda bir kontrol edilmesinin de önemine değindi. İşte doğru hazırlanmış bir deprem çantasında olması gerekenler…

<< Önceki Haber Depreme hazır mısınız? Deprem çantasında neler olmalı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER