Dışişleri Bakanlığı'ndaki ses kaydına ilişkin bomba iddia

30 Mart yerel seçimler öncesi Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen toplantıya ilişkin internete sızan ses kaydıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndaki ses kaydına ilişkin bomba iddia


Olayla ilgili fail tespit edilemezken soruşturma dosyasına çarpıcı bilgiler girdi. Dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in katılımıyla 13 Mart 2014’te düzenlenen toplantıyla ilgili ses kayıtları sosyal medyaya düşmüştü. Kayıtta Suriye'ye dört kişinin gönderilmesi ve bu kişilere Türkiye'ye füze attırıp savaş gerekçesi üretilerek Süleyman Şah Türbesi'ne saldırtılması iddia ediliyordu.

SALON İNCELENDİ

Dinleme olayıyla ilgili açılan soruşturma kapsamında MİT Müsteşarlığı teknik personeli toplantının yapıldığı salonda inceleme yaptı. İncelemede gizli dinleme ve gözetlemeye yönelik cihaz tespit edilemediği belirtildi. İncelemeye göre, ses kaydı ortam dışından lazer veya optik alıcılarla yapılmadı. Toplantı anında mekanda bulunan daha sonra dışarı çıkarılan kayıt cihazı ile yapıldı.

FAİLİ BULUNAMADI

MİT Müsteşarlığı teknik personeli hazırlanan raporda, “Büyük bir ihtimalle toplantının yapıldığı sırada mekanda bulunan ve daha sonra dışarı çıkarılan kayıt cihazı veya vericinin, ajanda, çağrı cihazı, uzaktan kumanda cihazı, taşınabilir dekoratif eşya, çoklu piriz, çöp kutusu gibi odaya giriş çıkışlarda pratik bir şekilde değiştirilebilen objelere yerleştirilmesi yoluyla yapılmış olabileceği” belirtildi. Savcılık salonda bulunan ve yırtık olduğu tespit edilen bir koltuğu da dinleme cihazı konulmuş olabileceği şüphesiyle Ankara Kriminal Şube Labaratuvarına gönderdi. Ancak yırtılmanın süntünmeden kaynaklandığı belirlendi.

MİLLET GAZETESİ
<< Önceki Haber Dışişleri Bakanlığı'ndaki ses kaydına ilişkin bomba iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER