Emniyet'e operasyonda hukuk tarihine geçecek olay

Polislere yönelik operasyonda Selam terör örgütü soruşturmasında görev aldıkları için tutuklanan 3 polisin tutukluluk incelemeleri yapıldı. Polislerin incelemesini ise Selam dosyasında kendisi de dinleme kararı veren Hakim Bekir Altun yaptı.

Emniyet'e operasyonda hukuk tarihine geçecek olay

Polislere yönelik operasyonda Selam terör örgütü soruşturmasında görev aldıkları için tutuklanan 3 polisin tutukluluk incelemeleri yapıldı. Polislerin incelemesini ise Selam dosyasında kendisi de dinleme kararı veren Hakim Bekir Altun yaptı. Polislerin avukatı Ömer Turanlı, müvekkillerinin hakim kararlarını uyguladığını belirterek Hakim Altun’a Selam dosyasında kendisinin de dinleme kararı verdiğini hatırlattı. Hakim Altun’un kararını pazartesi günü açıklayacağı belirtildi. 

Selam soruşturmasında görev alan polislere yönelik operasyonda tutuklanan emniyet amiri Kürşat Durmuş, Osman Özgür Açıkgöz ve Ramazan Bolat’ın aylık tutukluluk incelemesi yapıldı. Avukat Ömer Turanlı, duruşmada müvekkillerinin 4 günlük gözaltı süresi dolmasına rağmen adliyede tutulmaya devam edildiklerini hatırlattı. Ardından ifadesi alınamayan 17 polisin serbest kaldığını belirtti. Müvekkillerinin yeni bir delil ortaya konulmadan haklarında yakalama kararı çıkarıldığını anlatan Turanlı, “Bu yüzden HSYK’ya şikayette bulunduk. Ancak müvekkillerimiz yeni bir delil elde edilmeden haklarında yakalama kararı çıkarılarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar. Oysa HSYK’nın ilgili dairesi şikayet konusunu inceleyerek oybirliği ile hakim hakkında yeni bir delil yokken yakalama kararı çıkarılmasını yasaya uygun olmadığı gerekçesiyle soruşturma izni verdi. Bu yüzden müvekkillerimizin tutuklu kalması yasaya aykırıdır. Serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. Bu husus lehe bir delildir.” dedi.

Avukat Turanlı, müvekkillerinin mahkeme kararlarını uyguladığını vurgulayarak, Hakim Bekir Altun’a “Sizin de Selam dosyasında dinleme kararları aldığınızı biliyoruz.” ifadelerini kullandı. Hakim Bekir Altun, kararını pazartesi günü açıklayacağını belirterek duruşmayı kapattı.

Polislerin tutukluluk durum değerlendirmesini yapan Hakim Altun’un Selam dosyasında 150’den fazla izleme, dinleme kararında imzası olduğu belirtildi. Altun, Selam dosyasında görev alan 75 polis adliyeye sevk edildiğinde de nöbetçi sulh ceza hakimiydi. Ancak, yoğun olduğunu belirterek bu dosyaya bakmamıştı. Onun yerine Hakim İslam Çiçek, sorgu yapmıştı.

Selam soruşturmasında görev aldıkları için Kürşat Durmuş, Osman Özgür Açıkgöz ve Ramazan Bolat özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, devletin gizli kalması gereken belgelerini askeri casusluk amacıyla temin etmek suçlamasıyla tutuklanmıştı. 

CİHAN
<< Önceki Haber Emniyet'e operasyonda hukuk tarihine geçecek olay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER