Emniyet'e yönelik yeni operasyon

TBMM Yolsuzluk Komisyonu'nda 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyeceğinin görüşüleceği günde eski istihbarat polislerine yönelik operasyon başlatıldı.

Emniyet'e yönelik yeni operasyon


17 -25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından Emniyet teşkilatında polislere yönelik yapılan gözaltılara Şanlıurfa'da bir yenisi daha eklendi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele polisleri 11 ilde polislere yönelik operasyon düzenledi. Eski istihbarat polislerine yönelik operasyonda 14 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. Gözaltına alınan polislerin Şanlıurfa’ya getirileceği öğrenildi.

TBMM Yolsuzluk Komisyonu'nda 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyeceğinin görüşüleceği günde eski istihbarat polislerine yönelik operasyon başlatıldı. 11 ilde başlatılan operasyonda Şanlıurfa eski istihbarat şubesinde görevli polislere yönelik gerçekleşen operasyonda Abdulaziz Ö. ve Recep E. gözaltına alındı. Farklı illerde gözaltına alınan diğer 12 kişinin de Şanlıurfa’ya getirilmesi bekleniyor. 

Gözaltına alınan polislerin Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde ifadeleri alınacak. Polisler, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma, iftira, özel hayat ve haberleşme gizliliğini ihlal, kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek, verileri yok etmek, kamu araçlarını usulsüz suçta kullanmak' ile suçlanıyor.

CİHAN

<< Önceki Haber Emniyet'e yönelik yeni operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER