Emniyet'te ortaya çıkan ilginç uygulama

Emniyet personeline yönelik haksız uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Tayine tabi tutulan Emniyet personelinin başarı belgelerinin iptal edildiği belirtildi.

Emniyet'te ortaya çıkan ilginç uygulama

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası Emniyet Teşkilatı'nda ilginç uygulamalar devam ediyor.

Yolsuzluk soruşturması sonrası görevden alma ve tayin furyası başlatılmıştı. Şimdi de tayine tabi tutulan Emniyet personelinin açtıkları davaları kazanmaya başlamasıyla birlikte bu sefer de idare, ilgili personelin başarı belgelerinin iptal ettiği ortaya çıktı.

17 Aralık sürecinde Emniyet Teşkilatında onbinlerce polis tayin edildi. Teşkilatın adeta kurumsal hafıza sıfırlandı. Bugüne kadar başarılı operasyonlara imza atan personelinin görevden alınması, başka yerlere tayin edilmesi kurum içinde de ciddi rahatsızlık yaratmış, mağduriyetlere yol açmıştı.

TAYİNE TABİ TUTULAN PERSONELİN BAŞARI BELGELERİ İPTAL EDİLİYOR

Elde edilen bilgilere göre tayine tabi tutulan personelin başarıları, tayinlerin gerekçeleri açısından çelişki oluşturuyordu. Yani yapılan savunmalar açısından tutarsızlık teşkil ediyordu. Bunun üzerine yeni bir çözüm bulundu. Bulunan çözüm bu personele verilen başarı belgelerinin iptaliydi.

Bu durumun bir örneği de Erzincan’da yaşandığı belirtildi. Yeni Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin göreve başlamasıyla Erzincan Emniyetinde tayin fırtınası estiği ve yüzlerece personelin görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.

VALİ'NİN VERDİĞİ BAŞARI BELGELERİ İPTAL EDİLDİ

Bu kapsamda Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir tarafından “somut başarı kriterleri” doğrultusunda verilen başarı belgeleri, hiçbir gerekçe gösterilmeksizin iptal edildiği ortaya çıktı.

İşin ilginç yönü, Vali Abdurrahman Akdemir imzasıyla verilen başarı belgelerinin, yine Valinin imzasıyla iptal edildiği belirtiliyor. Polis Personel Bilgi Sisteminde kayıtlı olan bu başarı belgelerinin silindiği iddia ediliyor...

<< Önceki Haber Emniyet'te ortaya çıkan ilginç uygulama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER