Engellilere 'midilli atlarıyla' terapi

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ticaret Borsası tarafından yürütülen "Hayat Birlikte Güzel" Projesi kapsamında engelli ve suça sürüklenen çocuklar, midilli atlarıyla rehabilite oluyor.

Engellilere 'midilli atlarıyla' terapi

Erzurum-Tortum karayolunda Dumlu Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bedensel engelli, özürlü, otistik ve suça sürüklenen çocuklar için içerisinde basketbol ve futbol sahaları, masa tenisi, satranç, bilgisayar ve kitap okuma salonları ile midilli atlarının parkurlarının bulunduğu merkez yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık ve Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Abdullah Şahin, midilli atlarına binip, gezinerek mekanın açılışını gerçekleştirdi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde görevli memurlar, engelli çocukları ata bindirerek hem güzel vakit geçirmelerine hem de terapi olmalarına katkı sağlıyor.
Cumhuriyet Başsavcısı Apaçık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında engelli ve suça sürüklenen çocukların, kitap okuyacağı, satranç ve bilgisayar öğreneceği bir alan oluşturduklarını söyledi.

Aynı zamanda terapiye gelen çocukların atlı rehabilite dışındaki zamanlarını değerlendirecekleri bir mekan oluşturmayı da amaçladıklarını anlatan Apaçık, "SODES kapsamında bu mekanın startını vermiş olduk. İnşallah bizim arzuladığımız şekilde istifade ederler. Erzurum'a güzel bir tesis kazandırmış olduk. Hipoterapide şu anda 13 atımız var. İhtiyacımızı fazlasıyla karşılıyor. Engelli çocuklarımız burada terapi oluyorlar. Çocuklarımız haftanın altı günü buraya geliyor" diye konuştu.

Suça sürüklenen dezavantajlı çocuklar için de geniş alanların olduğunu vurgulayan Apaçık, "Atlı terapi merkezi anlamında Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir ilk. Hatta Adalet Bakanlığı bünyesinde sadece Erzurum'da var" dedi.

3 Temmuz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi bedensel engelli Murat Sağıroğlu da atlı terapinin çok iyi geldiğini belirterek, "Burada ata binmeye başladıktan sonra ayaklarımın ağrısı azaldı. Ata binmek hem zevkli hem de ağrılarıma iyi geliyor. Artık daha uzun mesafe yürüyebiliyorum. Bel kemiğimden dolayı düz duramıyordum, ata bindikten sonra biraz iyileşme oldu" ifadelerini kullandı.
Sağıroğlu, daha önce okula gitmekte güçlük çektiğini ancak ata binmeye başladıktan sonra okula rahatlıkla gidebildiğini söyledi.
<< Önceki Haber Engellilere 'midilli atlarıyla' terapi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER