Erdoğan, saraya dair kafa karışıklıklarını giderdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ASKON Genel Kurulu'nda CHP liderine çattı, saray eleştirileri için 'SSK'yı batırdı, devlet yönetimini bilmez' dedi. Öte yandan 'saray bin değil 1150 odalı' diye konuştu

Erdoğan, saraya dair kafa karışıklıklarını giderdi

Konuşmasında Türkiye'nin büyümesini istemeyen darbeciler, geziciler, muhalefet partileri vs'den dert yanarak türlü türlü hainliklerle kuşatılan ülkemizde, iyi işler yapan iktidar partisinin faziletlerinden bahseden Cumhurbaşkanı, bir yanlış anlamayı da düzeltti: Saray 1000 değil 1150 odalı.

Erdoğan şunları dedi:

1150 KÜSÜR ODASI VAR

Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılıyor. Yalanlar.. Sanki burası benim kişisel sarayım. Dünyayı da gezmemiş, bilmiyor. Devlet yönetimi nedir anlamaz. Çünkü SSK’yı nasıl batırdığını bilirsiniz. 1000 odalı değil. Yanlış biliyorsunuz. 1150 küsür odası var.  Burası milletin sarayı bana ait değil. Milletin sarayını hazmedemiyorlar.

TÜRKMENİSTAN'A GİTTİK, HEP BUNLARDAN VAR

Birisi çıkıyor bakıyorsun 1 milyar dolardan bahsediyor. Biri daha farklı birşey... Bunlara koltukların hesabı yok filan diyorlar. Buckingam Sarayı sadece restorasyona giriyor, nedir rakam 5 milyar paund. Yaklaşık 7-8 milyar dolar. Bunlara benzer ne saraylar var. Bunlar Türkiye'nin büyümesine karşı. Bu sarayların sayısı belli mi orada. Buna benzer ne saraylar var. Geçenlerde Türkmenistan’daydık. Astana yüzlercesi ile dolu bunların. Bunlar Türkiye’nin büyümesinin düşmanı.  İsteseler de istemeseler de biz Türkiye’yi büyütmeye devam  edeceğiz.

İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ

Kendi mimarimizle orada projeyi uyguladık. Bunlarda büyük düşünmek diye bir şey yok. Adımlarımızı büyük düşünerek atıyoruz
İstanbul dendiğinde akla Dolmabahçe gelir, Topkapı Sarayı gelir. Turistlere buraları gösterirler. Cumhuriyete yönelik yaptıklarımızdan acaba ne gösteriyoruz.  Bu bir ufuk meselesi. İtibardan tasarruf olmaz. Gelenler gidenler oraya bakıyor.


<< Önceki Haber Erdoğan, saraya dair kafa karışıklıklarını giderdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER