Ergenekon'da tahliye yok!

Hükümetin, tutukluluklarla ilgili 5 yıl düzenlemesinin Ergenekon'u kapsamadığı ortaya çıktı..

Ergenekon'da tahliye yok!

  • Orduya kumpas ve yeniden yargılama tartışmasını başlatan hükümet tutukluluk süresini 5 yıla düşürmek için çalışma yaptı. 
  • Hükümetin adımı Ergenekon tutukluları arasında da sevinçle karşılandı. 
  • Ancak hükümetin yasanın hazırlanma sürecinde çark ettiği ve düzenlemenin Ergenekon tutuklularını kapsamayacak şekilde yapıldığı ortaya çıktı.

Önce Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan "orduya kumpas" iddiasını gündeme taşıdı. Ardından yeniden yargılama ve özel yetkili mahkemelerin kaldırılması tartışmaları geldi. Tartışmalarda son açıklamayı Başbakan yaptı. 

Erdoğan tutukluluk süresinin 5 yıla indirileceğini söyledi. Başbakan'ın açıklamaları yargılama süreci devam eden davalardaki tutuklularda büyük sevinçle karşılandı. Öyle ki Ergenekon davasında yargılanan Levent Ersöz, Hurşit Tolon, Tuncay Özkan, İbrahim Şahin, Doğu Perinçek, Veli Küçük ve hatta Danıştay saldırganı Alparslan Arslan bile tahliye için hazırlıklara başladı.

"Orduya kumpas kuruldu" diyerek bu çalışmaları başlatan hükümet, Ergenekon tutuklularının tahliye olacak olmasının kamuoyunda meydana getireceği tepkiden dolayı düzenlemede çark etti. Düzenlemenin bütün yargılama sürecini değil ilk mahkemeyi kapsadığı ortaya çıktı.

Düzenlemenin bu şekilde yapılmasıyla Ergenekon tutuklularının ilk mahkemede hüküm giydikleri için serbest kalamayacakları üzerinde duruluyor. 

Muhalefet yasanın bu şekilde hazırlanmış olmasına tepkili. 

Orduya kumpas kuruldu diyerek yeniden yargılamayı gündeme getiren hükümetin uzun tutukluluk süresi düzenlemesinde yargı sürecinin tamamını kapsama almaması samimiyetsizlik olarak değerlendiriliyor.
<< Önceki Haber Ergenekon'da tahliye yok! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER