Hükümete yakın gezetelerde mi paralel?

Erdoğan hoşuna gitmeyen haberlere paralel yaftası vuruyor. Ama büyük bir ayrıntıyı gözden kaçırıyor..

Hükümete yakın gezetelerde mi paralel?

Başbakan Erdoğan'ın basını ve gazetecilik faaliyetlerini hedef alan açıklamaları hayretle karşılanıyor. Başbakan Amanya'ya giderken böcek soruşturması ve Sarraf ile ilgili MİT belgesinin haber yapılması için "İşte paralel devlet bu" demişti. Ancak Başbakan'ın paralel devlet dediği iktidar gazeteleri çıktı. Başbakan'ın hoşuna gitmeyen haberleri paralele bağlaması "kim paralel" sorusunu gündeme getiriyor.

Başbakan Erdoğan'ın kendisine soru soran muhabirlerin beğenmediği sorularını paralel devletin işi olarak göstermesi ilginç bulunuyor. 

Erdoğan, Başbakanlık ofisindeki böcek soruşturmasıyla ilgili Teftiş Kurulu raporunun ayrıntıları haberini ve Rıza Sarraf konusunda kendisine bilgi veren MİT raporunun yayınlanmasını paralel devletin işi olarak göstermişti. 

Ancak başbakanın paralel devlet işte bu dediği gazetelerin iktidara yakın Sabah, Star ve Yenişafak olduğu ortaya çıktı. Teftiş kurulu raporunun detaylarını ilk önce bu gazeteler yayınladı. Ama Erdoğan, "Başbakanlık Teftiş Kurulu gizlilik, çok gizlilik kaydıyla Ankara Başsavcılığı'na bunu gönderiyor. Bundan sizin haberiniz oluyor. Paralel devlet, paralel yapılanma bu, anlatabiliyor muyum ? Bu ülkede hala paralel devlet yok diyen başını iki elinin arasına alsın da düşünsün." diye konuştu..

Başbakan Erdoğan, bakanlara rüşvet vermekten tutuklu işadamı Rıza Sarraf ile ilgili kendisine bilgi veren MİT raporunun haber yapılmasını da paralele bağladı.

Erdoğan, muhabire "Sen ayrıntıları öğrenmişsin. Ben bu ayrıntıları bilmiyorum. Beni de bilgilendirirsen çok mutlu olurum." demişti. Oysa Sarraf'ın bakanlarla ilişkisini Mit'in başbakana 8 ay önce bildirdiğini gösteren raporu ilk kez haber yapan T24 internet sitesiydi. Radikal ve Habertürk Gazeteleri de bu raporla ilgili bilgileri haber yaptı.

Başbakan'ın MİT raporuyla ilgili soruya net cevap vermeyip hoşuna gitmeyen haberleri paralel yapıya bağlaması ve medyayı bu şekilde sınıflandırması ilginç bulundu.

Şimdi Başbakan'ın bu haberlerin yayınlanmasına "işte paralel devlet bu" demesi üzerine kim paralel sorusu gündeme geliyor. Sabah mı, Yenişafak mı, Star mı, t24 mü, Radikal mi Habertürk mü ?
<< Önceki Haber Hükümete yakın gezetelerde mi paralel? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER