Erzurum Emniyet Müdürlüğü bir ilke imza attı

BDP'nin Erzurum'da düzenlediği Nevruz kutlamalarında Emniyet Müdürlüğü bir ilke imza attı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü bir ilke imza attı

Kentte Nevruz kutlamaları devam ederken Erzurum polisi yaşanan olayları ilk kez 3G kullanarak kayıt altına aldı ve canlı olarak izledi.

Palandöken ilçesi Kazım Yurdalan Mahallesi'nde BDP İl Teşkilatı tarafından yapılan mitingin ardından, Havuzbaşı'nda toplanan karşıt görüşlü grup, Cumhuriyet Caddesi'nden slogan atarak Lalapaşa Camisi yanına kadar yürüdü.

Polis ekipleri, grubu burada kurdukları barikatla durdurmaya çalıştı. Bir süre bekleyen grup, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

Gruptakilerin, daha sonra barikatı aşarak yürümek istemesi üzerine grupla polis arasında arbede yaşandı. Olay sırasında yaralanan 1 polis memurunu meslektaşları araca kadar taşıdı. Bu sırada ara sokaklara kaçarak Mahallebaşı'na giden gruptakilerden bazıları, BDP il binasının bulunduğu sokağa girerek, karşıt görüşlü kişilerle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine iki grup, birbirine taş attı. Yaşanan arbedede, iki polis aracıyla bazı iş yerlerinin camları kırıldı. Çıkan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Bütün bu yaşanan olaylar Radyo TV ve Foto Film Şube Müdürlüğü'nde görevli polis ekiplerince, ilk kez 3G kullanılarak izlendi. Polisin kullandığı cihazla, olay sırasındaki görüntüler canlı olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne aktarıldı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü ve Ankara'dan izlenen görüntüler sayesinde olaya nasıl müdahale edileceği konusunda ekiplere talimat verildi.
<< Önceki Haber Erzurum Emniyet Müdürlüğü bir ilke imza attı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER