Eskişehir'deki dayak olayıyla ilgili çok tartışılacak iddia!

Ali İsmail Korkmaz’ın önünde dövülerek öldürüldüğü otelin sahibi konuştu: Polis, ‘kamera var mı’ diye sordu. ‘Şalteri indir’ dedi

Eskişehir'deki dayak olayıyla ilgili çok tartışılacak iddia!

Eskişehir’de üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın Gezi protestoları sonrası bir sokakta tekme ve sopalarla dövülerek ağır yaralanması ve 38 gün sonra ölümüyle ilgili davanın duruşmasında tanıklar dinlendi. Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 14 tanıktan 12’sinin talimatla ifadesi alındı.

Tanıklardan Beşik Otel’in sahibi Erdoğan Gözseçen, polisin kamera olup olmadığını sorduğunu, var demesi üzerine isteği üzerine şalteri indirdiğini söyledi.

Gözseçen “Olay gecesi oteldeydim. Gece 01.30 sıralarında Ercan Bilir’in oğlu Doğukan Bilir benim otelimin önünde dövülmüştü. Diğer olayları görmedim. Güvenlik kamerası görüntülerinin silindiği iddiasını basından öğrendim. Otelimde ki güvenlik kamerası görüntülerinin silinmesi söz konusu değildir. Olaylar sırasında eylemciler kaçarken otelime sığınmak istiyordu. Bu nedenle kapıyı kapatıp şalteri indireceğim sırada polis kapıyı çalıp içeriyi girdi ve bana şalteri kapatmamı söyledi. Elektrikleri kesmiş olduk. Yaklaşık 10-15 dakika şalteri inik kaldı. Daha sonra şalteri kaldırdık. Bu 10-15 dakikalık sürede güvenlik kameraları görüntü kaydetmedi. Sabah saatlerinde Doğukan Bilir’in babası Ercan Bilir otele geldi. Benden görüntüleri istedi. Kendisine savcılık aracılığıyla alabileceğini söyledim.

Daha sonra polisler geldi hard diski götürdüler ancak görüntüyü açamadıklarını belirterek geri getirdiler. Sonra Mustafa Ayaş görüntüleri açtı” diye konuştu.

Duruşma 11 Nisan 2014 tarihine erteledi.

DHA

<< Önceki Haber Eskişehir'deki dayak olayıyla ilgili çok tartışılacak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER