Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan son dakika açıklaması

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV), Türkiye’deki antidemokratik uygulamaların boyut atlayarak, keyfiliği ve hukuksuzluğu barışçıl bir şekilde protesto edenleri gözaltına alma noktasına geldiğini açıkladı.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan son dakika açıklaması


GYV’den yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi; "Ülkemizde bir süredir temel hukuk ilkeleri çiğnenerek anti demokratik uygulamalar kapsamında bir dizi operasyon yapılmakta ve yüzlerce insan gözaltına alınmaktadır.

Bu hukuk dışı uygulamalar da doğal olarak sivil toplum tarafından demokratik bir hak çerçevesinde protesto edilmektedir.

Şimdilerde bu hukuksuzluk bir adım daha öteye giderek artık protesto edenlerin de gözaltına alınarak gözdağı verildiği vahim bir sürece çevirilmiştir.

Son olarak Şanlı Urfa’da, İzmir’de, Gaziantep’te barışçıl gösterilere katılanlara yapılan hukuk dışı ve keyfi uygulamaları kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz.

Bu durum anayasamızın “düşünceyi açıklama ve yayma” hakkını düzenleyen maddelerine, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ifade özgürlüğünü teminat altına alan 10. maddesine, barışçıl toplanma hakkını düzenleyen 11. maddesine alenen aykırıdır.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı olarak daima katılımcı demokrasi, hukukun üstünlüğü, ifade özgürlüğü, toplantı ve gösteri hürriyeti gibi evrensel değerlerin savunucusu olamaya devam edeceğiz.
<< Önceki Haber Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan son dakika açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER