Görenleri hayrete düşürüyor

Aktüel Kamera bu hafta sıra dışı bir bölümle izleyicilerin karşısına geliyor.

Görenleri hayrete düşürüyor

Aktüel Kamera, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ı evlerinize getiriyor. Prag'da bulunan bir kilisede 40 bine yakın insan kemiğinin bulunduğu yer görenleri adeta hayrete düşürüyor.

Efsaneye göre manastırın baş rahibi kutsal topraklara elçi olarak gönderildiğinde, oradan bir avuç toprak almış ve geri döndüğünde bu toprağı manastırın mezarlığına serpmiş. Böylece burası kutsal toprakların bir parçasıymış gibi üne kavuşmuş ve Orta Avrupa'dan pek çok kişi buraya gömülmüş.  Savaşlar, veba salgını  ile mezarlık kemiklerle dolup taşmış.

Yaklaşık 40.000 ila 70.000 insanın kemikleriyle önce içeride 6 devasa piramit inşa edilmiş. Daha sonra bu piramitlerden ikisi yıkılarak bir ahşap oymacısı tarafından kilisenin iç dekorasyonunda kullanılmış. Şu an Prag’a gelen birçok turistin gelip gördüğü bir kilise. İçeride kafataslarından ve çeşitli kemiklerden yapılmış farklı objeler var. Fakat içeride uzun süre kalmak pek mümkün değil. Hem anlatılan hikaye korkunç, hem bu kemikler gerçek, hem de koku mevcut. Ne kadar ilaçlanırsa ilaçlansın bu kokunun önüne geçmek pek mümkün olmamış. 
 
Aktüel Kamera 26 Mayıs pazar saat 12.05’de Samanyolu Haber TV’de
<< Önceki Haber Görenleri hayrete düşürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER