Birand: Okulları gezdim, kıyamet koptu

Mehmet Ali Birand o dönemi bu sözlerle özetlemişti: 'Türk okullarını ziyaret ettiğim için çok tehdit aldım.'

Birand: Okulları gezdim, kıyamet koptu

Merhum gazeteci Mehmet Ali Birand, 28 Şubat sürecinde yaşadığı baskıyı 'Analiz' programında Erkam Tufan'a anlatmış, bazı örnekler vermişti. Birand, o dönemki darbeci yapının Gülen hareketine yaklaşımından dolayı çok sıkıntılar çektiğini belirterek "Ben Rusya’da iken orada okulların olduğunu biliyordum. Kalktım, okulları gezdim. Gayet düzgün okullardı. Oturdum bunların hakkında yazı yazdım. Bizler bu okullara yanlış bakıyoruz dedim. Bu hareket iyi işler yapıyor dedim. Ardından kıyametler koptu. Kan davası güttüler diyebilirim. Çok açık bir şekilde bana söylediler. Bak kardeşim bizim için bu insan büyük tehlikedir. Onun yanında olan bize karşıdır bunu bil' dediler"  diye konuşmuştu.

Birand, "Gülen Hareketi'nin dünyaya açık olan bir hareket'' şeklindeki sözlerini şöyle sürdürmüştü: ''Gülen Hareketi'nin konferanslarında çok ağır eleştiriler yapsam dahi, kimse kalkıp nasıl eleştirirsin demez''.

Programda Birand, Hocaefendi'yi sevenlerin oluşturduğu harekette onu en çok etkileyenin de, 'gönül bağı, dayanışma ve koordinasyon'un hiç kopmadan devam etmesi olduğunun da altını çizmişti.
<< Önceki Haber Birand: Okulları gezdim, kıyamet koptu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER