Gültan Kışanak tartışılan 'özerklik' çıkışını tekrarladı

Gültan Kışanak çok tartışılan özerk sistem çıkışını terörist başı Öcalan üzerinden tekrarladı: "Başkan Apo Amed'e gelecek, Kürdistan'a gelecek halkıyla buluşacak. Özerk sistemimizi inşa edeceğiz.."

Kışanak tartışılan 'özerklik' çıkışını tekrarladı

Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıldönümü sebebiyle düzenlenen protesto gösterilerinde olaylar çıktı. Diyarbakır, Hakkari ve Van'da yüzü maskeli göstericiler polise saldırdı, ortalık savaş alanına döndü. 

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye getirilişinin yıldönümü yine bildik görüntülere sahne oldu. Birçok doğu ilinde kepenkler açılmadı, olaylar çıktı.

KIŞANAK: ÖCALAN AMED'E GELECEK, KENDİ ÖZERKLİK SİSTEMİMİZİ İNŞA EDECEĞİZ

Diyarbakır'da başlatılan üç günlük eylem BDP Bağlar İlçe Başkanlığı binasına yapılan yürüyüşle sona erdi. BDP Diyarbakır Belediye Başkan Adayı Gültan Kışanak, "Apo zaten özgürdür, sözüyle gündem yaratıyor. İmralı'nın sadece 4 duvarı kalmıştır" dedi ve çok tartışılan özerk sistem çıkışını "Başkan Apo Amed'e gelecek, Kürdistan'a gelecek halkıyla buluşacak. Öcalan Amed'e gelecek, özerk sistemimizi inşa edeceğiz. Halk olarak öz yönetimlerimizi kuracağız, kendi özerk sistemimizi inşa edeceğiz." ifadeleriyle tekrarladı. 

Konuşmalarından ardından kalabalık dağılırken, bir grup, güvenlik güçlerine saldırdı. Polis biber gazı ve tazyikli suyla gruba müdahale etti. 

BATMAN'DA MOLOTOFLU SALDIRI

Batman'da gece saatlerinde eylem yapan yüzleri maskeli gruplar, işyeri ve bazı dernekleri hedef aldı. Molotoflu saldırı güvenlik kameralarına yansıdı. 

Gündüz ise Pazaryeri mahallesinde toplanan bir grup, zırhlı polis araçlarına havai fişek, taş ve molotofkokteyli saldırdı.

VAN'DA MASKELİ GRUP ORTALIĞI KARIŞTIRDI 

Van'da kalabalığı durduran polis yürüyüşe izin vermedi. Yüzleri maskeli bir grup gösterici ortalığı birbirine kattı.

Polis ekipleri, uyarılara uymayan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Olaylar ara sokaklarda devam ederken, çevik kuvvet polislerini taşıyan iki aracın camları kırıldı.

HAKKARİ'DE POLİSE SALDIRI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de benzer görüntüler vardı. 3 ayrı noktada yollara barikat kuran gruplar polise molotoflarla saldırdı. İlçede olaylar uzun süre devam etti.
<< Önceki Haber Gültan Kışanak tartışılan 'özerklik' çıkışını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER