Hain saldırıda kan donduran detay

Mogadişu’daki Türk Büyükelçiliği’ne yönelik intihar saldırısının detayları dışişlerine gönderilen rapora yansıdı.

Hain saldırıda kan donduran detay

Canlı bombanın, cep telefonu düzenekli bombayla elçiliği havaya uçurmak istediği belirlendi. Somali’nin başkenti Mogadişu’da Türk Büyükelçiliği’ne yönelik saldırıyla ilgili hazırlanan rapora ulaşıldı.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Güvenlik Ataşeliği’nin raporu ve elçilik bahçesi ile içerisinde çekilen fotoğraflar, intihar saldırısının boyutlarını gözler önüne serdi. Raporda, saldırı sonrası etkisiz hale getirilen 5 teröristin cesetleri ile silah ve el bombaları ve verdiği zarar fotoğraflarla aktarıldı.

İYİ EĞİTİM GÖRMÜŞLER

Rapora göre, bir polisin şehit olduğu ve 4 polisin de yaralandığı olayda, bomba etkisiyle açılan sac kapıdan elçilik bahçesine, içi el bombası dolu çanta taşıyan 3 terörist girdi. İkisi bomba düzeneği ayarlamaya çalışırken Özel Harekatçılar tarafından vuruldu. Üçüncü terörist ise kapıdaki özel tim mensubunu etkisiz hale getirmeye çalıştı. Raporda, “Terörist defalarca vurulmasına karşın içeriye el bombası attı. İkinci bombayı atmasına izin verilmedi” denildi. Teröristlerden birinin yüksek dereceli gözlük takması da “Kendilerince iyi eğitim görmüşler” şeklinde yorumlandı.

HEYBEDE 10 EL BOMBASI

Özel tim, sırtındaki heybede 10 el bombası taşıyan teröristi bahçede öldürdü. El bombalarının cep telefonu düzeneğine bağlı olduğu anlaşıldı. Teröristin başarısızlık halinde cep telefonunu çaldırarak bombaları infilak ettirmeyi planladığı saptandı. Rapora göre, El Şebab üyeleri saldırı öncesi elçilik karşısındaki otel inşaatından keşif ve gözlem yaptığı belirtildi.

SAC KAPI BASINÇLA UÇTU

Bombalı aracın patlaması ile elçilik ek binasının saçtan oluşan ana giriş kapısının basınçla havaya uçtuğu, sokağın karşısında bulunan Yeryüzü Doktorları Derneği’ne ait Şifa Hastanesi’nin duvarının da yıkıldığı anlaşıldı. Saldırıdan bir gün sonra elçilik bahçesinde biri pimi çekilmiş 3 el bombası bulundu. Şehit polis Sinan Yılmaz’ın yaralandığı koridorun fotoğrafı da raporu eklendi. Yılmaz, şarapnel sonucu şehit olmuştu.

<< Önceki Haber Hain saldırıda kan donduran detay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER