Hapisteki polislere zulümde sınır tanımıyorlar

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını yürüten polislerin maruz kaldıkları hukuksuzluklar yeni bir boyut kazandı.

Hapisteki polislere zulümde sınır tanımıyorlar

Silivri Cezaevi Yönetimi, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili mektup yazan polis müdürlerinin mektuplarını ‘sakıncalı’ olduğu gerekçesiyle engelledi.

Ergenekon, Balyoz, PKK/KCK, Selam-Tevhid ile 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarını yürüten polislerin maruz kaldıkları hukuksuzluklar yeni bir boyut kazandı.

Eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı ve 5 polis müdürünün 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturması kapsamında yazdığı mektuplar ‘sakıncalı’ olduğu gerekçesiyle tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi yönetimi tarafından engellendi.

SEMPOZYUMA MEKTUP GÖNDEREMEYECEKLER

Cezaevi yönetimi, mektuplarda geçen ‘17 Aralık’la ilgili ifadelerin devam eden bazı soruşturmaları etkilediğini savundu. Buna göre tutuklu polis müdürleri yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla ilgili yazacakları mektuplarda 17 Aralık’la ilgili ifadeler kullanamayacak. Yolsuzluk operasyonuyla ilgili düzenlenecek sempozyumlara da mektup yazamayacak.

GÖRÜŞ YASAĞI ALDILAR

Mahkemeye yapılan başvuruyla Yakub Saygılı başta olmak üzere Ömer Köse ve Yurt Atayün’ün eski meslektaşlarıyla görüşme yapmaları da mahkeme kararıyla yasaklandı.

26 SAAT YEMEK VERİLMEDİ

Daha önce de Metris Cezaevi’nden Silivri’ye elleri kelepçeli bir şekilde nakledilen polislere 26 saat boyunca yemek verilmediği ortaya çıkmıştı. Hiçbir izahat yapılmadan ve hiçbir makul gerekçeye dayandırılmaksızın gerçekleştirilen nakil işlemi sırasında yaşanan hukuksuzluklar dikkat çekmişti.

Polisler bu nakil sırasında sabah henüz uykudayken alelacele kaldırılmış ardından da kahvaltı saati de geçirilerek saat 12.00’ye kadar bekletilmişti. O sırada görüş için cezaevi önünde bekleyen polislerin aileleri, “Sistem bozuk” denilerek 3 saat cezaevi kapısında oyalanırken polisler, Silivri’ye doğru yola çıkarılmıştı.

Bugün
<< Önceki Haber Hapisteki polislere zulümde sınır tanımıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER