Hepsinin de bahanesi hazır

Bazı Ergenekon Terör Örgütü sanıkları firar etti, hala ortalarda yoklar. 2009'da, "diş tedavisi oluyorum" diyen Gülseven Yaşer Türkiye'den kaçtı, dönmedi. "İngilizce öğreniyorum" diyen eski Milletvekili Turhan Çömez ise hala gelmedi.

Firari Ergenekon sanıkları kimler?

Ergenekon Terör Örgütü Davası'nın 8 hükümlüsü firar etti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 5 Ağustos'ta davayı karara bağlandı. Sanıklar darbeye teşebbüsten hüküm giydi. 13 sanık hakkında yakalama kararı çıkmıştı. 

Karar duruşmasına katılan Kemal Alemdaroğlu, Yalçın Küçük ve Kemal Şahin o gün tutuklandı. Ardından Emekli Orgeneral  Tuncer Kılınç ve Teğmen Mehmet Ali Çelebi adliyeye geldi. Karar yüzlerine okundu ve tutuklandılar.

"GELİP ALABİLİYORLARSA ALSINLAR!"

Haklarında yakalama kararı olan 8 sanık firarda. Müebbet hapse mahkun olan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un avukatı "teslim olmuyoruz, gelip zorla alsınlar" dedi. Karar açıklandığı gün sosyal paylaşım sitesinde "vatan sağolsun" diye yazan sanık Levent Temiz Bulgaristan'a kaçtı. Temiz'in avukatı da müvekkiliyle ilgili sorulara "Teslim olma zamanımız henüz gelmedi" diye cevap verdi. 

Haklarında yakalama kararı bulunan başka sanıklar var. İşçi Partisi'yle bağlantılı Ulusal Kanal'ın Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan ve Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ yurt dışına kaçtı.

Ergenekon'da ilk kez firar yaşanmıyor. "Çağrılsalar gelirler" denen davanın pek çok kritik ismi yıllardır yurtdışında yaşıyor. Gülseven Yaşer, 2009'da "Ne zaman dönerim bilmem, şu an diş tedavisi oluyorum" demişti. Aradan 4 yıl geçti. Hala yurt dışında...

"Yabancı dil eğitimi için İngiltere'deyim" diyen eski milletvekili Turhan Çömez de hala dönmedi. 

İnternet Andıcı Davası kapsamında hakkında yakalama kararı çıkan Tümgeneral Mustafa Bakıcı da soluğu yurtdışında almıştı. O gün bugündür ortalarda görünmüyor. 


<< Önceki Haber Hepsinin de bahanesi hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER