Hollande'den Kılıçdaroğlu'na Erdoğan sorusu

François Hollande, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yarım saat görüştü.

Hollande'den Kılıçdaroğlu'na Erdoğan sorusu

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yarım saat görüştü.

Görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile bir dönem Paris Büyükelçiliği de yapan Osman Korutürk de katıldı. CHP heyetinin “olumlu” dediği görüşmede, Türkiye -AB ilişkileri, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri ile Hollande’ın üyesi olduğu Sosyalist Parti ile ikili ilişkilerin gündeme geldiği belirtildi.

Hollande, AB müzakerelerine ilişkin olarak Kılıçdaroğlu’na, “Fransa olarak Türkiye’nin AB üyeliğine engel çıkarmak gibi bir düşüncemiz yok. Müzakerelerde 23. ve 24. fasılların açılması Türk demokrasisi ve yargı bağımsızlığı ile hukukun üstünlüğü bakımından çok önemli birer adım olacak” dedi.

Hollande’ın, Kılıçdaroğlu’na 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler ve bu yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin de sorular yönelttiği belirtildi.

Hollande’ın CHP liderine, “Yerel seçimlerde kazanma şansınız nedir?”, “Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’na aday olacak mı?” diye sorduğu ifade edildi. Kılıçdaroğlu, yerel seçimler için “Sosyal demokrasi Ecevit ile büyük olgunluk kazandı. Onun dönemindeki gibi büyük bir başarı yakalayacağız” dedi. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili soruya ise, “Aday olur ama Türkiye’yi bölen bir isim cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamaz” dediği öğrenildi.
<< Önceki Haber Hollande'den Kılıçdaroğlu'na Erdoğan sorusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER