'Hükümeti destekleyen bir yazar olarak söylüyorum..'

Eski Devlet Bakanı Hasan Celal Güzel Samanyolu Haber'e konuşarak, hükümeti destekleyen bir yazar olarak dershanelerin kapatılmasının yanlış olduğunu söyledi.

'Hükümeti destekleyen bir yazar olarak söylüyorum..'

'Dershanelerin kapatılması son derece yanlış bir iştir' diyen Hasan Celal Güzel, mevcut sınav sistemi devam ettiği müddetçe dershanelerin olması gerektiğini savundu. Güzel, mevcut Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da aslında pek de dershanelerin kapatılması istikametinde olduğunu sanmadığını, kendisinin böyle bir kaanaatinin olduğunu, eğitim dışı gerekçelerle böyle bir şeyin yapılmaya çalışıldığını ve bunun son derece yanlış olduğunu söyledi.

Hasan Celal Güzel 'Dershaneleri kapatırsak eğitim boşluğa düşer' diyerek şöyle konuştu: 'Dershanelerin çoğunluğu milliyetçi, vatansever, inançlı müteşebbislerin elinde. Çocukları yetiştirdikleri gibi onlara bir mensubiyet duygusu veriyorlar belirli ahlak ve terbiye duygusu aşılıyorlar. Önce dershane ihtiyacını ortadan kaldırın, ondan sonra dershaneler zaten kalkar. Dershanelerin kaldırılması çok çeşitli bakımdan zararlı. Kim, niye yapıyorsa yanlış bir şeydir. Hükümeti destekleyen yazar olarak söylüyorum bu yanlış bir şeydir.'

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber 'Hükümeti destekleyen bir yazar olarak söylüyorum..' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER