Hükümeti sıkıntıya sokacak zor soru!

Bugüne kadar kadro bekleyen öğretmenler "dershane öğretmenlerini mülakatla alacağız" açıklamalarına tepkili.

Atanamayan öğretmenler tepkili

Dershanelerin kapanması atanamayan öğretmen sayısını daha da arttıracak. Bugüne kadar kadro bekleyen öğretmenler "dershane öğretmenlerini mülakatla alacağız" açıklamalarına tepkili. Onlar "madem böyle bir imkan vardı biz neden yıllardır bekledik" diye soruyor.

Atanamayan öğretmen: Türkçe öğretmeniyim ben. 2007 mezunuyum. Yaklaşık bir 7 yıldır atama bekliyorum.

Atanamayan öğretmen: Tam 11 yıldır atama bekleyen bir öğretmenim. 

Onlar, yıllardır öğretmen olabilmenin hayaliyle atama bekleyen öğretmenlerden sadece birkaçı...

Atanamayan öğretmen: Eğitim fakültesini büyük umutlarla okudum ben. Yani öğretmen olma hevesiyle ve öyle batıda olsun Akdeniz'de olsun değil yani Türkiye Cumhuriyeti'nin her coğrafyasında öğretmen olabilmek umuduyla okudum. 2002'de işsiz kaldım. 

"Dershanelerin kapanmasıyla birlikte açıkta kalacak öğretmenler mülakatla kadroya alınacak" dendi. Bu açıklamalara en çok da bugüne kadar atama bekleyen öğretmenler tepkili... 

Atanamayan öğretmen: Büyük haksızlık olur bizim için yani. Bizim de bekleyen 300 bine yakın arkadaşımız var. Hatta bu konuda atanamayıp intihar eden arkadaşlarımız da var. Zaman zaman gündeme geldi. Yani böyle bir şeyin olmasını kabul edemeyiz. 

Onlar, "Madem böyle bir imkan vardı neden bizi bugüne kadar almadınız" diye soruyor. 

Atanamayan öğretmen:  Yıllardır KPSS'ye hazırlanan ve bu sene son sınıfta olan üniversite 4'te yer alan ve KPSS'ye milyarlarca lira harcayan az buz para değil KPSS fiyatları 3 binlerden 4 binlerden bahsediyor insanlar günahı ne olacak.

Atanamayan öğretmen: Madem devletin böyle bir yetkisi vardı bugüne kadar niye bekledi? Bir kere bunu sormak lazım. 

Atanamayan öğretmenlerin, dershanecilerin kadroya alınması konusunda yapılması planlanan mülakatla ilgili de çekinceleri var. 

Atanamayan öğretmen:  Mülakat... Ucu çok açık. Şimdi bir; mülakat yapacak olan kişilere kim? Okul müdürleri mi, müfettişler mi, Milli Eğitim Müsteşarı mı, Milli Eğitim Bakanı mı? Mülakatta ne soracaklar bana? Herhalde adımı soyadımı sormayacaklar. Ders mi anlattıracaklar? Hayır. Ne soracaklar? Bu memlekette yolsuzlukların en büyük yolu mülakattır. 


<< Önceki Haber Hükümeti sıkıntıya sokacak zor soru! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER