Hükümetin 'Almanya' sessizliğinin arkasında ne var?

Almanya, Türkiye'yi dinlediğini ayan beyan açıklamasına rağmen AKP hükümetinin sessizliği akıllarda soru işareti oluşmasına sebep oluyor. Samanyolu Haber TV'ye konuk olan Lale Kemal'den konuyla ilgili dikkat çekici değerlendirmeler geldi.

Hükümetin 'Almanya' sessizliğinin arkasında ne var?

Almanya’nın Türkiye’yi 1976 yılından bu yana dinlemesine rağmen hükümetin konuya sessiz kaldığını belirten Zaman Gazetesi Lale Kemal, sessizliğin arkasında pek çok sebep olabileceğini söyledi ve ‘Türkiye’nin suskun kalmasının sebepleri tabi ki enteresan. Türkiye daha doyurucu tepki ile karşılık verebilirdi. Türkiye’nin sessizliğinin arkasında politikalarda uygulanan yanlışların açığa çıkma endişesi olabilir.’ ifadelerini kullandı.

Birçok ülkenin birbirini dinlediğini ifade eden Lale Kemal, "Almanya’nın 1976 yılından bu yana Türkiye’yi dinlemesinin birçok sebebi var" dedi ve şunları söyledi:

"Almanya niye dinleyecek? Çünkü Almanya, Türkiye’nin birinci ticaret ortağı, Türkiye’nin para hesaplarına bakması lazım. Almanya ve Türkiye’deki PKK faaliyetleri, bir takım sizin zayıf unsuzlarınız varsa onları size karşı devletlerin kullandığını biliyoruz. Bu tür iddialar Türkiye suskun kaldığı sürece bir takım spekülasyonlar üretilmeye mahkum. Biz de kendi çıkarlarımız uğruna bu ülkeleri dinleyebiliyor muyuz?"

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) yapılan düzenlemeyle daha da hesap veremez bir duruma getirildiğini söyleyen Lale kemal bunun anti-demokratik olduğunu söyledi. Türkiye’de şeffaf bir yapı olmadığını belirten Kemal, muhalefetin soru önergelerinin de yanıtsız kaldığını ifade etti...

<< Önceki Haber Hükümetin 'Almanya' sessizliğinin arkasında ne var? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER