İddialar vahim; vatandaşa şok üstüne şok

Melen Barajı kapsamında kamulaştırılan Sakarya’nın Kocaali ilçesi Ortaköy Mahallesi’nde elektrikler kesildi.

İddialar vahim; vatandaşa şok üstüne şok

Evlerini terk etmeyen vatandaşlar, olaya tepki gösterdi. Her şey, İstanbul’un içme suyu ihtiyacını karşılayacak barajın yapımı için alınan kamulaştırma kararıyla başladı. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü köylülerden evlerini boşaltmalarını istedi. Elektriklerin kesileceğini öğrenen köylüler de önceki gün trafo önünde nöbet tuttu. Ancak kesinti yapılmayacağı haberi gelince eylemlerini bitirdiler. Köylüler, dün ise büyük bir şok yaşadı. DSİ valilik kanalıyla köyün elektriklerini kestirdi. Halk yeniden eyleme başladı. Köy meydanında hurda lastik yakıp ‘Hükümet istifa’, ‘Vali elektriği ver’, ‘Ortaköy bizimdir bizim olacak’ şeklinde sloganlar attılar.

Zaman'ın haberine göre, mahalle sakinlerinden Ahmet Yavuz, kamulaştırma paralarını alamadıklarını iddia ederek şunları söyledi: “Elektrikleri niçin kesiyorlar? Daha bir sürü parasını alamayan vatandaş var. Hemen hemen 7 bin kişi karanlıkta kaldı. Evlerde hasta insanlar var. Diyaliz hastası olanlar var. Bu insanların hali ne olacak?

BİŞükriye Baba ise elektriklerin kesilmesi nedeniyle çocukların derslerini mum ışığında yaptığını anlattı. Kendilerine çıkın denildiğini aktarırken çaresizliklerini şu sözlerle dile getirdi: “Nereye çıkacağız bu karanlıkta? Ben nereye gideyim? Bir yer yok. Yer parasını verdiler. Beşe böldük. Bir ev parası bile kalmadı. Bizlere bir yer göstersinler ki oraya gidelim.”

Devlet Su İşleri 14’üncü Bölge Müdürü Sedat Özpınar ise yaptığı açıklamada, köylüleri suçladı: “Evleri kamulaştırılan Beyler, Paralar ve Ortaköy’de yaşayan 330 haneden bazıları evlerini boşaltmıyor. 4 aydır uğraş veriyoruz. 30 Kasım’dan sonra bölgede yapılacak baraj nedeniyle su tutma başlayacak ve evler de sular altında kalacak. Bu yüzden evlerin elektrik ve sularının kesilmesi gerekiyordu.”

<< Önceki Haber İddialar vahim; vatandaşa şok üstüne şok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER