İhsanoğlu'ndan Türkçe Olimpiyatlarına destek

Muhalefetin Köşk adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, hükümetin Türkçe Olimpiyatları’na yönelik engellemelerine tepki gösterdi.

İhsanoğlu'ndan Türkçe Olimpiyatlarına destek

Çıkarılan engellemeler yüzünden Türkçe Olimpiyatları’nın yurtdışında yapılmasını ‘Çok ayıp’ bulduğunu belirten İhsanoğlu, yurtdışındaki Türk okulları için de “Türkiye’nin yüz akı” ifadesini kullandı.

Kurulduğu günden itibaren değişik vesilelerle bu okulları ziyaret ettiğini kaydeden İhsanoğlu, şöyle konuştu: 

“Ben bu okulların Orta Asya’dan Endonezya’ya, Tataristan’dan Senegal’e kadar olan örneklerini gördüm. Ve bu ülkelerde devlet adamlarının idarecilerin toplumun nasıl müspet bir şekilde baktığını, değerlendirdiğini yakından biliyorum. Bu okullarda bulundukları ülkelere karşı yanlış bir şey olsaydı, hiç kimse bunları bir gün bile barındırmazdı. Ayrıca şimdiye kadar bu okullar Türkiye’ye karşı müspet alakanın uyandırılması, Türk sevgisinin aşılanması ve Türkiye’nin milli menfaatlerine hizmet edilmesi dışında bir şeyin ortaya geldiğini ben şahsen bilmiyorum. Bu okulların menfi faaliyetlerine dair ispatlanmış bir durum varsa, bunun kamuoyuna açıklanması lazım.”

Ekmeleddin İhsanoğlu, Today’s Zaman’a verdiği röportajda hükümetin ‘paralel devlet’ söylemini de değerlendirdi. İhsanoğlu, devlet içerisinde teşkilatlanma ve çift sadakat olamayacağının altını çizerken, devlet memurlarının en küçüğünden en kıdemlisine kadar hepsinin bağlılığı anayasal sisteme göre devlete olması gerektiğini vurguladı. İhsanoğlu, “Devlet görevlisiyken başka yere sadakatte bulunmak benim açımdan kabul edilecek bir şey değildir. Ve herhalde bu hususta söylenecek söz budur. Bunun başka türlü izahı da mümkün değil. Böyle bir yapının olup olmadığı hakkında ise şimdiye kadar kamuoyunda bir yeterli delil olduğunu ben müşahede etmiş değilim. Bunlar tabii mahkemelerin karar vereceği husustur. Ve bu tartışmaların bir an evvel hukuki zemine oturtulması gerekmektedir.” dedi.

 “Bir çeşit cadı avı başlatıldı, paralel yapıya ait olduğu öne sürülen isimler fişleniyor. Başbakan kendisi ‘cadı avı’ tanımlamasını kullandı. Sizin yaklaşımınız nedir?” sorusuna ise şu karşılığı verdi: “Tabiatıyla bu hukuk devletinde yapılacak her şeyin kanunlara uygun şekilde yapılması lazım. İnsanların hak ve hürriyetlerine tecavüz etmemek lazım. Delil olmadan suçlama yapmamak lazım. Ülkemizde tarih boyunca siyasi veya ideolojik suçlamalarla değişik cadı avlarına maruz kaldık. Biz zannediyorduk ki, son anayasa değişiklikleriyle ve AB ile olan münasebetlerimizin gelişmesiyle bu cadı avlarından kurtulacaktık. Benim temennim, artık 2014 senesinde böyle bir şeylerin tekerrür etmemesidir.”

"İFTİRA ATANLAR ALLAH'TAN KORKMUYOR MU?"

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, dün Bursa’daydı. Tarihi Kozahan’da basın toplantısı düzenleyen İhsanoğlu, hakkında yapılan karalama kampanyasına dikkat çekti.  Özellikle Filistin konusunda kendisine atılan iftiralara tepki gösteren İhsanoğlu, şunları kaydetti: “Yabancı bir gazetede, benim fotoğrafımın montajını yapacaklar ve üzerine İngilizce bir manşet yazacaklar. Hani montaj kelimesi çok meşhur oldu ya bizde, işte montajın alası var. Ben Filistin davasına çok büyük hizmetler yapan bir insan olarak tarihe geçtim. Gazze’ye birkaç defa gittim. Cenab-ı Allah bana Mescidi Aksa’da,  Kubbetü’s-Sahra’da ve Hz. Peygamber’in miraca yükseldiği noktada namaz kılmayı nasip etti. Bunları yapan bir insana iftira atmak çok acı bir şeydir. Bu iftiraları atanlar halktan utanmıyorlarsa, Allah’tan korkmuyorlar mı? Bunu da bazı arkadaşlar din adına yapıyorlar. İslam’ın 6. şartı da haddini bilmektir. Haddini bilmeyen, ahlaka riayet etmeyen, iftira eden insanlar, bunların hali nedir?? Siz oruç tutacaksınız, namaz kılacaksınız fakat ahlak bakımından çok farklı bir noktada olacaksınız. Bu İslam’a, dine yakışır mı?” İhsanoğlu, IŞİD’le ilgili sorular üzerine   “Bunlar çetelerdir, bunlar katildir, buna göre muamele etmek lazım. Parmağınızı kaptırırsanız kolunuzu kaptırırsınız, kolunuzu kaptırırsanız bütün vücudunuzu kaptırırsınız.” dedi.
<< Önceki Haber İhsanoğlu'ndan Türkçe Olimpiyatlarına destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER