Akit iftira attı, Aydınlık manşetten 'destek' verdi

Yeni Akit gazetesinin Necip Hablemitoğlu ile ilgili gündeme getirdiği iddiayı, Doğu Perinçek'in Aydınlık gazetesi manşet yaptı.

Akit iftira attı, Aydınlık manşetten 'destek' verdi

Yeni Akit yazarı Hasan Karakaya, 9 Temmuz'daki köşe yazısında 2002 yılında evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden yazar Necip Hablemitoğlu cinayetini Hizmet hareketi ile irtibatlandırmaya çalıştı. Karakaya, hiçbir delile dayanmaksızın ortaya attığı iddiasında, Hablemitoğlu'nun yazdığı Köstebek kitabını yayınlatmamak için cemaatten 500 bin dolar aldığı ve parayı almasına rağmen kitabı basacak yayınevi aramaya koyulduğu için öldürüldüğü iftirasını ortaya attı.

KARAKAYI'NIN İFTİRASINI HABLEMİTOĞLU YALANLAMIŞTI
Karakaya'nın iftirası ise aynı gün, merhum Hablemitoğlu'nun eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu tarafından yalanlandı.
Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, “Hasan Karakaya, yazısında bahsi geçen para alma iddialarına karşılık tarafımızdan açılacak bir dava ile karşı karşıya kalacaktır.” demişti.

Aradan 4 gün geçtikten sonra Akit gazetesinin hedef gösterdiği senaryoyu bu defa Aydınlık gazetesi manşetine taşıdı. Ergenekon Terör Örgütü hükümlüsü Doğu Perinçek'in gazetesi Aydınlık, Hablemitoğlu'nun öldürülmesinde Hizmet Hareketi’ni sorumlu tutup "Cemaat Köstebek kitabını çıkarmaması için Hablemitoğlu'na yüklü miktarda para teklif etti." ifadelerine yer verdi. Parayı teklif eden ismin ise Mustafa Özcan olduğu iftirasını attı.

PERİNÇEK "HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİRİZ" DEMİŞTİ
Hatırlanacağı üzere İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, cezaevinden çıktıktan sonra, ilk olarak Akit gazetesine konuştu. Gazeteye geniş bir röportaj veren Ergenekon hükümlüsü "Cemaati bitirmede AKP'ye her türlü desteği veririz" açıklaması yapmıştı.

AKİT İLE AYDINLIK DÜNE KADAR KANLI BIÇAKLIYDI
AKP'li İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan imzalı "Hizmet hareketini silahlı örgüt yapma" girişimindeki maddelerin 4'üncüsünde Dink ve Danıştay cinayetlerinin yanı sıra "Cemaatin Hablemitoğlu cinayeti ile irtibatının araştırılması" isteniyordu. Hâlbuki bu cinayetlerden hiçbirisiyle Hizmet Hareketine ilişkin en küçük bir irtibat ve delil yokken, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasından sonra irtibat bulunmaya çalışılması "Cemaati bitirme operasyonunun" parçası olarak değerlendiriliyor. Düne kadar kanlı bıçaklı Akit gazetesi ile Aydınlık gazetesini aynı safta buluşturan aslında, cemaati bitirme operasyonunun parçası olmaları.

Karakaya'nın iddialarını destekler nitelikte haber yapan Aydınlık, akıllara Akit Gazetesi ile Ergenekon davasında örgüt yöneticiliğinden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'le röportajını getirdi. Cezaevinden çıkar çıkmaz hükümet ile birlikte Cemaati bitireceğini söyleyen Perinçek, Akit Gazetesi ile 6 Nisan tarihinde röportaj yapmıştı.ZAMAN
<< Önceki Haber Akit iftira attı, Aydınlık manşetten 'destek' verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER