İlk konvoy dualarla yola çıktı

''Kış geldi... Suriye için bir ekmek bir battaniye'' kampanyası kapsamında Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere 850 ton un, 33 tırlık ilk konvoyla yola çıktı.

İlk konvoy dualarla yola çıktı

300 kadar sivil toplum kuruluşu, Türk Kızılayı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) Suriye'de yaşanan trajedinin mağduru olan, ekonomik zorluklar yaşayan ve mülteci konumunda bulunan halka yönelik düzenlediği ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası çerçevesinde hayırseverlerin bağışları sürüyor.

Kampanya çerçevesinde un taşıyan 33 tırın Suriye'ye uğurlanması töreninde İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Suriyeli sivil halkın güvenlik içinde olmadığını, açlık ve soğuk karşısında yaşam mücadelesi verdiğini hatırlattı.

Müslümanların kardeş olduğunu belirten Yaran, ''Bu kardeşliğin gereği olarak sahip çıkıyoruz. 'Suriye cuması'nda İstanbul'da toplanan yardımın miktarı, 2 milyon 345 bin lira oldu. Ama Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve Türkiye'nin yapacağı yardımlar elbette bundan ibaret değil. Değişik kanallardan ve daha külliyetli miktarlarda doğrudan yapılacak yardımlar var'' dedi.
<< Önceki Haber İlk konvoy dualarla yola çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER