'İmza atılacak... At...!' metni gazetelerde çıktı

Milli İrade Platformu adı verilen oluşum, 25 Aralık operasyonunun yıl dönümünde yandaş gazetelere ilan verdi. Fuat Avni'nin günler öncesinden haber verdiği ilan ibretlik.

'İmza atılacak... At...!' metni gazetelerde çıktı

Yandaş medya organlarında yayınlanan ilanda bir önceki benzer ilanda olduğu gibi hükümet güdümündeki STK'ların imzaları yer aldı. "Yeni Türkiye yolunda şimdi yeni şeyler söylemek lazım" başlıklı ilanda çeşitli STK'ların ve vakıfların logolarının da yer alıyor. 

TÜRKİYE'NİN KÖTÜ GİDEN NEYİ VARSA ADI OLMAYAN ÖRGÜTE YÜKLENMİŞ

"17-25 Aralık, Türkiye'nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak kazındı" denilen ilan metninde adı verilmeyen bir örgüte, yeryüzündeki bilinen bütün suçların yanısıra Türkiye'de kötü giden ne varsa yüklendi. Muhteşem iktidarın, mükemmel icraatlerini desteklediklerini bu oldukça sığ metinle deklare eden dernekler topluluğunun, merkezden gelecek talimatla böyle bir ilana ''imza verecekleri'' Twitter fenomeni Fuat avni tarafından daha önce iddia edilmişti. Aslında metindeki iddialar herhangi bir iktidar partisi sözcüsünün her gün bıkmadan tekrarladığı cümlelerin alt alta bir kere de gazete sütunundan tekrar edilmesinden ibaret.

BAZI DERNEKLERİN İMZASI YOK

Fuat avninin geçtiğimiz günlerde, ''Bir iki güne kalmaz Yeni Türkiye, Vesayet, Millet kavramlarının bolca işlendiği şaşaalı bir açıklama gündeme bomba gibi (!) düşecek.'' dediği açıklamaya imza koyanlarda, bir öncekinden fark var. 
Hükümetin geçmiş ve gelecek bütün icraatlerine kefiliz denen geçen seneki açıklamanın aksine bu sefer Nur Vakfı, Barla Platformu, Deniz Feneri derneği, ASKON'un imzası bulunmuyor. 

İktidarı eleştiremez, eleştirmeyi teklif dahi edemez durumdaki bu derneklerin gündemine hukuksuzluklar, yolsuzluklar ve kamu malının hırsızlıklarla çarçur edilmesi girmezken, bunlar tarihe cadı avları, proje mahkemeler/kanunlar, hukuksuz gözaltılar, basına sansür, tek adam iktidarı anlamına gelen Yeni Türkiye'yi alkışlayanlar olarak geçtiler.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber 'İmza atılacak... At...!' metni gazetelerde çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER