İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan 'Cilvegözü' kınaması

İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamayı şiddetle kınadı

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan 'Cilvegözü' kınaması

Ekmeleddin İhsanoğlu yayınladığı mesajda, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına, Türk hükümeti ve halkına başsağlığı diledi. İhsanoğlu, İİT olarak Türkiye'nin teröre karşı verdiği mücadeleyi desteklediklerini belirtti.

Yaraların çabuk sarılması temennisini ifade eden İhsanoğlu, Suriye'deki kanlı gelişmelerin bölge barışı ve istikrarını tehlike altına aldığına dikkati çekti. 
 
İİT Genel Sekreteri ayrıca, Suriye'deki taraflardan, şiddetten kaçınmalarını ve soruna diplomatik çözüm bulma yönünde çaba göstermelerini istedi. 

-Uluslararası Af Örgütü de saldırıyı kınadı-

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cilvegözü Sınır Kapısı'nın, Türkiye ve Suriye arasındaki ana geçiş noktası ve Suriye'ye gönderilen insani ihtiyaçların geçiş yolu için de çok önemli bir rota olduğu kaydedildi.

Patlamanın, çok sayıda ölüme sebep olma olasılığı yüksek kalabalık bir bölgede gerçekleştiğine vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi:

''Rastgele gerçekleştirilen bu çeşit saldırılar, uluslararası hukukun ilkelerinin hiçe sayılması anlamına geliyor. Şu ana kadar hiçbir birey ya da grup bombalı saldırının sorumluluğunu üstlenmedi. Uluslararası Af Örgütü, Türkiye yetkililerine kapsamlı ve bağımsız bir soruşturma başlatarak, sorumluları uluslararası insan hakları standartları ile uyumlu bir şekilde adil kovuşturmalar sonucunda adalete teslim etmesi çağrısında bulunuyor.''

AA
<< Önceki Haber İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan 'Cilvegözü' kınaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER