İsrail'le metin üzerinde anlaşıldı, tazminat ise...

İsrailli bir heyet Mavi Marmara katliamı için ödenecek tazminatı görüşmek üzere Ankara'ya geldi. İlk görüşmelerde genel çerçevede anlaşma sağlandı.

İsrail'le metin üzerinde anlaşıldı, tazminat ise...

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun  Sinirlioğlu, İsrail'in Mavi Marmara saldırısıyla ilgili özür dilemesinin ardından  tazminat konusunu görüşmek üzere Türkiye'ye gelen İsrail heyetiyle bir metin  üzerinde anlaştıklarını ve gelecek günlerde ikinci kez görüşeceklerini söyledi.

RAKAM MÜZAKERESİ YAPILMADI

Sinirlioğlu, emekli olan Dışişleri mensupları onuruna verilen resepsiyona  gelirken gazetecilerin sorularını cevapladı.   İsrailli heyetle görüşmeleri yürüten Sinirlioğlu, konunun hassasiyetinin  farkında olduklarını bir rakam müzakeresi yapılmadığını ve yapmayacaklarını  bildirdi.Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan Arınç da rakam konuşulmadığını belirterek, Mavi Marmara şehitlerinin yakınlarına da 'Bize güvenin' çağrısı yaptı.

İKİNCİ GÖRÜŞME YAPILACAK

 Sinirlioğlu, tazminat konusunu, tazminatın belirleneceği parametreler  üzerinde görüştüklerini belirtti.    Üzerinde anlaşılan metnin, tazminat konusunda koordinasyonu yürüten  Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a gönderileceğini bildiren Sinirlioğlu, gelecek  günlerde ikinci görüşmenin yapılacağını, yerin ve tarihin henüz belirlenmediğini  kaydetti.


Anlaşmayı Meclis onaylayacak

Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden 9 kişi ile 53 yaralıya ödenecek tazminat konusunda yeni bir bilgi ortaya çıktı. Türkiye, tazminat anlaşmasının uluslar arası boyut kazanması adına iki ülke Meclis'lerinde protokolün imzalanması şartı koydu. Ailelere ödenecek tazminatlara ilişkin hazırlanan mutabakat metni, hem Türkiye Büyük Millet Meclisi hem de İsrail Parlamentosu'nda onaylanacak. İsrail tarafından ödenecek olan tazminatın kurulacak olan fon üzerinden ödenmesini kabul etmeyen Türkiye, Türkiye tarafı, oluşturulacak Merkez Bankası hesabına tazminatın yatırılmasını isteyecek. Tazminatın bir fon yerine devletin hesaplarına geçmesiyle resmiyet kazanmış olacak.
<< Önceki Haber İsrail'le metin üzerinde anlaşıldı, tazminat ise... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER