İstanbul Emniyeti'nden pes dedirten güvenlik önlemi

Gözaltındaki polislerin çıkarıldığı Çağlayan’daki Adalet Sarayı çevresindeki yoğun polis kuşatması dikkat çekti. Dev bina, çelik bariyerlerle adeta abluka altına alındı

İstanbul Emniyeti'nden pes dedirten güvenlik önlemi

İran ajanlarının şüphelisi olduğu Selam Tevhid terör örgütü soruşturmasına takipsizlik veren Savcı İrfan Fidan’ın dosyadaki delilleri incelemeden takipsizlik kararı verdiğinin tespit edildiği açıklandı. Polislere 'usulsüz dinleme yaptıkları' iddiasıyla hukuksuz operasyon yapıldığını belirten avukat Sıddık Filiz önemli açıklamalar yaptı. Filiz, “21 Temmuz 20014 tarihinde Selam Tevhid soruşturmasında takipsizlik kararı vererek İran ajanlarına yönelik dosyayı kapatan savcı İrfan Fidan, 2 harddiski incelemeden takipsizlik kararı vermiştir. Son operasyonda gözatına alınan 21 polise bu iki harddisk yeni delil diye sunulmuştur. Savcı Fidan, Selam Tevhit dosyasının tamamını incelemeden takipsizlik vermekle görevini kötüye kullanmıştır. Takipsizlik kararı yok hükmündedir." dedi.

22 Temmuz 2014’de sahur operasyonunda toplam 76 polis amiri ve memur gözaltına alınmış ve birçok kişi tutuklanmıştı. Halen 9 tutuklu 7 aydır cezaevinde. 8 Şubat 2015'te yeni ek deliller bulunduğu gerekçesiyle 21 polise 2. operasyon yapıldı. Ancak yeni delil denilen belgelerin, daha önce polislere sorulan 2 adet harddiskten alındığı ortaya çıktı. Filiz, savcıyı HSYK’ya şikayet edip takipsizlik kararına itiraz edeceklerini belirtti.

21 POLİSE TUTUKLAMA İSTEMİ

Terör örgütü Selam-Tevhid'e yönelik soruşturmaya baktığı için gözaltına alınan 21 terörle mücadele polisi, emniyette 3 savcının eşliğinde sorgulandı. Polislerin tamamı tutuklanmaları Çağlayan Adalet Sarayı'na sevk edildi. Aynı suçlamalarla bazıları 2., bazıları ise 3. kez gözaltına alınan polisler, saat 07.00'da emniyetten çıkartılarak, önce hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Polisler hastaneye girişinde “Allah var, gam yok", “Acemler yazıyor. Uşakları da oynuyor" şeklinde bağırdı. Bir polis ise, "Allah bu zulmün hesabını soracak. Tamamen hukuksuz bir operasyon. Siyasi bir operasyon" diye konuştu.

BU KADARI DA FAZLA ARTIK 

İstanbul  halkı ve adalet teşkilatı, dün bugüne dek görülmemiş bir ‘kuşatmaya’ tanıklık etti. Selam-Tevhid terör örgütü soruşturmasında görev alan polislere yönelik operasyonda gözaltına alınanlar adliyeye çıkarıldı. 21 polisin getirilmelerinden önce, adliye önü ve Çağlayan Meydanı bariyerlerle kapatıldı. Daha önce her türlü eyleme açık olan meydanın dört bir yandan polis bariyerleriyle kapatılması, “Bu kadar da olmaz” dedirtti.

VATANDAŞA ‘GÜVENLİK’ EZİYETİ 

Vatandaşların  operasyon yapılan polislere destek verme ihtimali üzerine, çelik bariyerlerle çevrelenen meydan labirent haline geldi. Her gün meydanı kullananlar, bariyerleri görünce çok şaşırdı. TOMA’ların da hazır bekletildiği alandan geçmek isteyenler, bariyerlerin etrafını dolanmak zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar ise hangi yöne gideceklerini şaşırdı. Saray çevresindeki bu aşırı güvenlik önlemleri ve anlaşılmaz korku, halk için tam bir eziyete dönüştü.


<< Önceki Haber İstanbul Emniyeti'nden pes dedirten güvenlik önlemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER