İstanbul'da deprem oldu, telefonlar devre dışı kaldı!

İstanbul'da deprem büyük paniğe sebep olurken, deprem sonrası cep telefonlarında bağlantı sorunları yaşandı

İstanbul'da deprem oldu, telefonlar devre dışı kaldı!

İstanbul bugün depremle sallandı. Merkez üssü Ege Denizi olan depremin büyüklüğünün 6,2 olduğu bildirildi.

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada Bozcaada açıklarında meydana gelen deprem İstanbul, İzmir ve Çanakkale'de hissedildi.

İstanbul'da şiddetli şekilde hissedilen deprem sonrası cep telefonu ve internet bağlantılarında kısmi kesintiler yaşandı.

Deprem sonrası özellikle cep telefonu şebekeleri bir süre devre dışı kaldı. Yapılan aramalarda "şebeke hatası" uyarısı geldi...

DEPREM UZMANLARI NE DEDİ?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan sarsıntıyla ilgili şunları söyledi:

"O bölge gergindi olması gereken depremi yarattı. Kuzey Anadolu kırığının üzerinde yer alıyor bu bölge. Kınalıada ile Saroz arası kırılmadık bölge olarak biliyor. Bu sarsıntı 5 kilometrelik kırık yaratmış olmalı. Bu bölgede olağanüstü bir değişim var. Benim için hiç şaşırtıcı olmaz. Ege deprem gerdanlığı üzerinde başka depremler beklenebilir. Bundan daha büyük bir deprem umarım olmaz."

FAY HATTINDAKİ STRES BOŞALIYOR

Bir diğer deprem uzmanı Şener Üşümezsoy ise depremle ilgili olarak şunları söyledi;

"Bunlar stres yamalarında olan boşalmalar. Gelibolu civarında daha çok hissedilmiştir. Körfezin kuzeyinde Edirne'ye doğru olan kesimlerde etkili olur. Bu 1912'de kırılan fayın stres yamalarının boşalması. Başka fay hattını tetiklemez. Bu kendi içinde hesabını bitirmemiş bir fay bu... Büyük bir deprem boşalımından sonra taksitlendirilmiş stres boşalmaları olarak görüyoruz." 
<< Önceki Haber İstanbul'da deprem oldu, telefonlar devre dışı kaldı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER