İzmir'deki eğitim yürüyüşünde tutuklama

Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret ettiği iddiasıyla Onur Kılıç tutuklandı.

İzmir'deki eğitim yürüyüşünde tutuklama

İzmir’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret içeren slogan attığı iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen ÖDP PM Üyesi ve Birleşik Haziran Hareketi’nden (BHH) Onur Kılıç tutuklandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından önceki gün gözaltına alınan Kılıç, dün işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliye önünde toplanan BHH üyeleri, destek eylemi yaptı. Savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanması talebiyle İzmir 5. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen Kılıç tutuklandı.

'HIRSIZ, KATİL ERDOĞAN' SLAGONU SEBEBİYLE...

“Laik ve bilimsel eğitim için ayaktayız” konulu mitingde yaptığı konuşmada söylediği hakaret içerikli sözler sebebiyle gözaltına alındığı iddia edilen Kılıç, bunu Twitter’dan duyurdu. Kılıç, “11 Ocak’ta İzmir’de düzenlediğimiz eylemde attığım ‘hırsız-katil Erdoğan’ sloganı sebebiyle CB’ye hakaret suçlamasıyla gözaltına alındım. Şu anda terörle mücadele şubesine götürülüyorum. Daha sonra savcı ifademi alacakmış.” yazdı. Polis arabasına bindirilen zanlı Kılıç, “Hakaret etmedim, yalnızca gerçekleri söyledim.” dedi.

BU KADAR İNSANI KİMSE TUTUKLAYAMAZ

Kılıç’ın adliye sürecine ilişkin değerlendirme yapan Avukat Celal Ülgen, “Sivil toplum kuruluşları, aydınlar, hukuk kurumları hepsi bir araya gelir örgütlenir ve bir günde sivil itaatsizlik örneği olmak üzere Cumhurbaşkanı’na hakaret ederler. Bunun da altından kimse kalkamaz, bu kadar insanı kimse tutuklayamaz. Cezaevleri yetmez.” diyerek, tutuklamaya tepki gösterdi.

ZAMAN
<< Önceki Haber İzmir'deki eğitim yürüyüşünde tutuklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER