Kemal Burkay'dan PKK'ya tepki, hükümete mesaj!

Çocukların silahlı eğitim için dağa götürülmesine tepki gösteren Kemal Burkay, örgüte silah bırakma çağrısı yaptı ve Hükümet'e de bir mesaj gönderdi.

Kemal Burkay'dan PKK'ya tepki, hükümete mesaj!

Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı Kemal Burkay, son günlerde bölgede çocukları kaçırmaya başlayan terör örgütü PKK’ya tepki gösterdi.

Konuyu yazılı bir açıklamayla değerlendiren Burkay, çocukların silahlı eğitim için ailelerinden koparılıp dağa götürülmesi ve geçmişte olduğu gibi savaş hattına sürülmesinin yanlış ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca bunun tam da silahların sustuğu ve PKK’nın tümden silah bırakmasının gündemde olduğu, tarafların ‘çözüm ve barış süreci’ dedikleri bir zamanda yapıldığını hatırlatan Burkay, “Hem de PKK’nın Kürt halkının tüm temel taleplerinden vazgeçtiği bir aşamada. Böyle bir aşamada yeni çocukların ve gençlerin dağa götürülmesi anlaşılır bir şey değil. Bu durumda PKK bakımından yapılması gereken silahların tümden bırakılması, şiddet yöntemlerinin tümden terk edilmesi ve legal siyasete dönülmesidir.

Hükümet Sürecin İçini Doldurmalı

Hükümete düşen ise çözüm ve barış süreci denen bu sürecin içini doldurmaktır. Bunun için, hem PKK’nın tümden silah bırakması ve silah bırakanların serbestçe evlerine dönebilmeleri için gereken yasal zemini oluşturmak, hem de Kürt halkının temel taleplerini karşılamak, bu sorunu eşitlik temelinde çözmek için gerekli cesur, radikal adımları atmaktır. Barış ve özgürlük isteyen herkesin PKK ve hükümetten beklediği budur. Biz de Hak-Par olarak çocuklarının geri getirilmesini isteyen anne ve babaların yanındayız, onların bu haklı, insanî eylemini destekliyoruz. PKK’yı bu çocukları ve gençleri, burunları kanamadan geri getirmeye çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Kemal Burkay'dan PKK'ya tepki, hükümete mesaj! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER