Kimsenin dile getiremediği en kritik nokta!

Türk Eğitim Sen 5 Nolu Şube Başkanı Fuat Yiğit, dershanelerin kapatılması ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Kimsenin dile getiremediği en kritik nokta!

  • Eksik eğitim alan öğrencilerle özel okullardaki öğrenciler aynı sınava girecek
  • Devletin yapamadığı fırsat eşitliği ortadan kalkacak

Öğretmen açığı olduğuna, bazı derslerin boş geçtiğine ve öğrencilerin dersleri dinleyemediğine dikkat çeken Fuat Yiğit, "Matematiği, fiziği, kimyayı dinleyemeyen, öğrenemeyen çocuğa diyeceksiniz ki; hadi evladım seni bir sınava sokacağız ama bu sınavda da Türkiye'nin en iyi okullarda yetişmiş, bütün dersleri tam öğretmeleri tam fiziki şartları mükemmel olan okullarda yetişmiş öğrenciyle arka arkaya oturtturacaksınız ve aynı soruları çözmesini isteyeceksiniz. Bence işin sakatlığı burada. Dershaneler ne yapıyor devletin yapamadığı, hükümetin beceremediği fırsat eşitliğini oluşturmaya çalışıyor. Çocuklara takviye yapmaya çalışıyor. Öğrenciler ülkenin neresinde olursa olsun aynı eğitimi standart eğitimi alması lazım" dedi.

"Dershanelerin kapatılmasıyla ile yapılmak istenen nedir?" sorusuna cevap veren Yiğit şunları söyledi; "Derdimiz eğitim olsaydı, ne kadar çok öğretmen atarız, derslikler nasıl daha güzel olur, laboratuvarlarımıza hangi malzeme lazım? bunları konuşuyor olurduk. Dershaneleri nasıl kapatırız bunu konuşuyoruz. Dershaneleri kapatırsanız bir defa yasaklanan hiçbir şey hallolmuş demek değildir"

"Onu kapat bunu kapat yasaklayarak çözüm üretilemez" diyen Yiğit "Alternatifler sunarsınız, başka yollar sunarsınız, çok çalışırsınız, anlatılanları dinlersiniz ama bir gecede yasakladım bitti diyemezsiniz" dedi.


<< Önceki Haber Kimsenin dile getiremediği en kritik nokta! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER