Kız öğrenci yurdunda yangın

Yangın sebebiyle boşaltılan yurtta kalan kız öğrenciler zor anlar yaşadı.

Kız öğrenci yurdunda yangın

Ataşehir Belediyesi’ne ait bir kız öğrenci yurdunda yangın çıktı. Yurtta kalan öğrenciler kısa sürede tahliye edildi. Yangında yaralı ve can kaybı yaşanmadı. Öğrenciler arasında paniğe neden olan yangın itfaiyenin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Soğuk havada dışarıda kalan ve üşümemek için battaniyelere sarılan öğrenciler, yakında bulunan bir öğretmenevine götürüldü.

Kayışdağı Mahallesi Akyazı Caddesi üzerinde bulunan Ataşehir Belediyesi Öğrenci Konukevi’nde saat 01.00 sıralarında yangın çıktı. Bodrum katta bulunan bir fırının parlaması sonucu çıktığı öğrenilen yangından çıkan yoğun duman kısa sürede bütün binayı kapladı. Aralarında Ataşehir Bayan Futbol takımının da bulunduğu öğrenciler, yetkililer tarafından tek tek dışarı çıkartıldı.
Güvenlik görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek duman tahliyesi yaptı. 

Apar topar binadan dışarıya çıkarılan öğrenciler, soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşadı. Üşümemek için birbirlerine sarılan öğrencilere yurt yetkilileri battaniye vererek korumaya çalıştı. Olayda yaralı ve can kaybı yaşanmadı. Öğrenciler, yetkililer tarafından yakında bulunan bir öğretmenevine yerleştirildi.

Yurdun gece sorumlusu Fatmagül Doğan, patlama sesi duyduklarını dumanlar yükselince öğrencileri hemen binadan çıkardıklarını ve öğrencileri üşümemeleri için öğretmenevine götüreceklerini söyledi.

Yurtta kalan Ataşehir Belediyesi Kadın Futbol Takımı oyuncusu Ayşe Gürbüz, “ Aşağıda fırın patladığı için elektrikteki bütün sigortalar atmış. Ondan dolayı büyük bir gürültü oldu. Arkasından 5 dakika içinde yurdu boşalttık. İçeride yoğun bir duman vardı biz hemen dışarı çıktık. Yaralanma falan yok herkes iyi. Sadece içeride duman var.” dedi.
<< Önceki Haber Kız öğrenci yurdunda yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER