Koza Altın'a keyfi durdurma

Bugün Gazetesi ve Kanaltürk’ün sahibi işadamı Akın İpek’e ait Koza Altın’ın Dikili’deki Çukuralan işletmesinin faaliyetleri durduruldu.

Koza Altın'a keyfi durdurma

Durdurma kararı İzmir İl Özel İdaresi’nce ‘Çevre İzni veya Çevre İzin ve Lisans Belgesi’ bulunmaması gerekçesiyle alınırken Koza Altın, Çevre Bakanlığı’ndan alınan geçici faaliyet belgesinin 20 Şubat 2014’e kadar geçerli olduğunu açıkladı. Yasal mevzuatın yerine getirildiği dile getirilen açıklamada, tüm hukuki yollara başvurulacağı kaydedildi.

İşadamı Akın İpek’e ait olan Koza Altın İşletmeleri, Çukuralan işletmesinin faaliyetlerinin durdurulması hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün 20.2.2013 tarih ve 2896 sayılı ve 20.2.2014 tarihine kadar geçerli olan geçici faaliyet belgesi mevcuttur. Çevre izin ve lisans belgesiyle ilgili olarak istenen tüm gerekli belge ve bilgiler zamanında ilgili kurumlara iletilmiştir. Kamu tarafından Şirketimizden istenen ve zamanında tarafımızdan verilmeyen hiçbir eksik belge ve doküman bulunmamaktadır. Bununla birlikte faaliyetlerimize dayanak olan 11.3.2011 tarihli Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu belgesi yürürlükte olup, hiçbir sorun bulunmamaktadır. Buna rağmen durdurma işlemi yapılmıştır.” denildi. Koza Altın İşletmesi’nin yüzde yüz yerli sermayeli tek Türk altın şirketi olduğu, en çok vergi veren üçüncü özel sanayi kuruluşu olduğu ve her tür yasal mevzuata hassasiyetle uyduğu belirtilen açıklamada altın işletmesinin Avrupa Birliği Madenciler Birliği tarafından dünya madenciliğine örnek olarak gösterildiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında ise halka açık olan bir şirket olarak bu işlem nedeniyle tüm yasal yollara başvurulacaktır.” ifadeleri kullanıldı. Öte yandan Koza Madencilik şirketinin hisseleri yüzde 7.92 değer kaybederken Koza Altın ise 7.29 değer kaybetti. Medya Gündem isimli internet sitesi Koza grubunun maliye tarafından incelemeye alındığını bir gün önce duyurmuştu.
<< Önceki Haber Koza Altın'a keyfi durdurma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER