MEB sonunda bunu da yaptı!

Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yaptığı basın toplantısına bazı medya kuruluşlarını çağırdı, içlerinde Samanyolu Haber'in de bulunduğu bazı basın yayın organlarını ise çağırmadı.

MEB sonunda bunu da yaptı!


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) dershanelerin kapatılması yönündeki çalışmalar doğrultusunda TÖDER ve ÖZDER temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantının ardından görüşmenin detayları ile ilgili basın açıklaması yapıldı.  Basın toplantısı yapılacağı bilgisi Samanyolu Haber TV, Zaman GazetesiKanaltürk TV, Bugün TV ve Cihan Haber Ajansı'na verilmedi.

28 Şubat'ın kalıntısı olan akreditasyon yeniden hortladı

Son dakikada yapıldığı belirtilen toplantı ve basın açıklamasına "TRT, Kanal 7, Beyaz tv, A Haber, NTV, Habertürk, Haber 24, Sky Türk ve Anadolu Ajansı" dışındaki medya kuruluşları çağrılmadı. Basın toplantısı duyumunu alan diğer basın kuruluşları toplantı esnasında salona yetişerek, bakanın açıklamalarını takip edebildi.


SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

Toplantıya çağrılmama durumu, 28 Şubat'ta uygulanan ve geçtiğimiz yıla kadar devam eden akreditasyon uygulamasını hatırlattı. Olay , sosyal medyada geniş yankı uyandırırken Samanyolu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu, toplantıdan son anda başka kanalların canlı yayına geçmesiyle haberdar olup gittiklerini ifade etti. Kanaltürk Ankara Haber Müdürü Cafer Tayyar Kala ise bazı muhabirlerin bir gece önceden durumla ilgili haberdar edildiğini ve başka kanallara bununla ilgili haber verilmemesini istendiği bilgisini paylaştı








BAKAN AVCI: AKADEMİK LİSE FİKRİ BANA OLUMLU GELDİ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın başkanlığında geçekleşen toplantıya MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ve 7 dershane temsilcisi katıldı. Toplantının ardından soruları cevaplayan Avcı, görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirterek "Özel okula dönüşüm konusunda mevcut kriterlerle dönüşebilecek dershanelerle ilgili sorun yok. Geri kalanların da büyük ölçüde bizim açık lise dediğimiz arkadaşlarımızın akademik lise dediği gibi bu ad bana daha olumlu geldi. Akademik lise denilen bir düzenleme ile belli bir sürede bu geçişin daha sağlıklı olacağı konusunda görüş birliği var" diye konuştu. 
<< Önceki Haber MEB sonunda bunu da yaptı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER