Mahalle sakinleri ve esnaf isyan etti

Arıza tespiti diyerek yaklaşık 400 ev ve iş yerine 5 gündür elektrik verilemiyor.

Mahalle sakinleri ve esnaf isyan etti

Fatih Eminönü’nde iki mahallede yaşanan arızanın tespit edilememesi sebebiyle yaklaşık 400 ev ve iş yerine 5 gündür elektrik verilemiyor. Kazı çalışmaları sebebiyle harabeye dönen cadde ve sokaklardaki esnaflar ise bu duruma tepkili.

Sarı Demir Mahallesi, Kantarcılar Caddesi, Kıble Çeşme Caddesi ve birçok ara sokağa 30 Aralık 2013 Salı gününden beri elektrik verilemiyor. Görevliler elektrik kesintisinin giderilmesi için çalışma yaptıysa da başarılı olamadı. Arızanın sebebi belirlenemezken, esnaf elektrik kesintisinin bir türlü çözülememesine tepki gösterdi. Yolların kazılmasına rağmen, elektrik kesintisinin giderilemediğine dikkat çeken esnaflar, günlerdir iş yapamadıklarını belirtti. 5 gündür iş yerlerinde elektrik olmadığını dile getiren cep telefonu satıcısı Hasan Banzaroğlu, “ İstanbul’un göbeğine bir türlü elektrik veremiyorlar. Tüm elektrik tesisatımız yandı. Sözde, kazıya belediye izin vermiyor. Belediye izin vermediği için de kazı yapılamıyor ama her yerde çalışma var. Burada 400 küçük esnafın elektriği yok.” dedi.

Esnafın mağduriyetinin çok büyük olduğunu belirten çevre esnaflardan Cemal Yılmaz da, “Arka sokakları köstebek eşer gibi eştiler. Burası İstanbul’un merkezi. Yılbaşından beri elektrik yok. Bilinçsiz bir çalışma yapıyorlar. 2 gündür elektrik yok diye dükkanım kapalı. Afrika’nın bir ülkesinde bile böyle bir şey yoktur.” ifadelerini kullandı.

'DÜKKANI KAPATAMADIM, GECEYİ DÜKKANDA GEÇİRDİM'

Elektrik kesintisi sebebiyle dükkanını kapatamadığını ve eve gidemediğini aktaran Esnaf Sebahattin Aluş, “Dükkanda soğukta yattım. İşten ziyade üşüyoruz, donuyoruz. Mağduruz. Buraya turistler geliyor. Turistlere karşı mahcup olmanın manası yok. Yüz karası. Esnafın ödemesi var. Bu ödemeyi yapması için çalışması lazım.” diye konuştu.

CHA
<< Önceki Haber Mahalle sakinleri ve esnaf isyan etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER