Mahçupyan: İyi ki Öcalan diye biri var

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, "Öcalan Kürt dünyasında en rasyonel, ufku en geniş insan muamelesi görüyor. Şu an geldiğimiz noktada beğensek de beğenmesek de “İyi ki Abdullah Öcalan diye biri var” diyoruz" ifadesini kullandı.

Mahçupyan: İyi ki Öcalan diye biri var

Habertürk'ten Kübra Par'a konuşan Mahçupyan, daha önce yaptığı "Öcalan ideolojik olarak bir rehber ve lider” açıklamasını tekrarladı.

Mahçupyan, "Öcalan algısı değişiyor mu?" şeklindeki soruya şu cevabı verdi: 
"Öcalan ‘bebek katili' diye adlandırılan, ismi anılmayan bir adamdı. Şimdi o algı radikal biçimde değişti. Artık Öcalan Kürt dünyasında en rasyonel, ufku en geniş insan muamelesi görüyor. Toparlayıcı ve sürükleyici bir yeteneği var. Kendisiyle uğraşan ve öğrenen bir kişi. Nereden nereye geldiğine baktığınızda takdire şayan bir durum var. Bu siyasetçinin yeteneklerinin Türkiye açısından doğru yönde kullanılması meselesi var. Şu an geldiğimiz noktada beğensek de beğenmesek de “İyi ki Öcalan diye biri var” diyoruz."

Başbakan Başdanışmanı Mahçupyan, 'AK Parti içinde bir çatlak oluşması, Erdoğan'dan bağımsız bir hareketin ortaya çıkması olası mı?' şeklindeki soruyu da cevapladı. Mahçupyan, "Bence öyle bir ihtimal yok. AK Parti geriye bakmıyor. Abdullah Gül de dahil herhangi bir siyasetçinin sırf geçmişte yaptıklarından dolayı gelecekle ilgili bir hak talep edebileceğini sanmıyorum." dedi.
<< Önceki Haber Mahçupyan: İyi ki Öcalan diye biri var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER