Haşim Kılıç'tan dershane açıklaması

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, dershanelerin kapatılmasına ilişkin düzenlemeyle ilgili, "O konuda raportörümüz raporunu hazırladı, üyelerimize dağıtıldı, epeydir üyelerimizde. Uygun bir süre içerisinde onun da gündeme alınması şüphesiz yapılacaktır" dedi.

Haşim Kılıç'tan dershane açıklaması

Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Kadir Özkaya'nın yemin töreninin sonrası  gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kılıç, dershanelerin kapatılmasına ilişkin düzenlemeyle ilgili, "O konuda raportörümüz raporunu hazırladı, üyelerimize dağıtıldı, epeydir üyelerimizde. Uygun bir süre içerisinde onun da gündeme alınması şüphesiz yapılacaktır" dedi.

"DERSHANE RAPORU TAMAM"

Dershanelerin kapatılmasına yönelik yasayla ilgili düzenlemenin sorulması üzerine Kılıç, "O konuda raportörümüz raporunu hazırladı, üyelerimize dağıtıldı, epeydir üyelerimizde. Uygun bir süre içerisinde onun da gündeme alınması şüphesiz yapılacaktır. Bugün istatistikleri bugün verdim. İtiraz ve iptal davaları konusunda mahkememizde herhangi bir sorun yok. Biz bunu artık güncel yıl haline getirdik. Geçmişten kalan dosyamız artık yok denecek kadar az durumda. 2015 yılına devreden dosyalar da, 2014 yılının sonunda açılan davalar nedeniyle bir zorunluluk olarak bu yıla devretmiştir. Bu yönüyle bir sorun yok. En kısa sürede önemli davalar var, bunlar sonuçlandırılacak" ifadelerini kullandı. 

<< Önceki Haber Haşim Kılıç'tan dershane açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER