Medya dünyasının gözünden Mehmet Ali Birand!

Türkiye medyasının duayen isimlerinden Mehmet Ali Birand'ı yakından tanıyan, basın dünyasının önemli isimleri, Birand'ı anlattılar.

Medya dünyasının gözünden Mehmet Ali Birand!

Türkiye çok önemli bir değerini kaybetti. Ünlü Gazeteci, Yazar, Televizyoncu Mehmet Ali Birand vefat etti. 

Gazeteci Birand, Türkiye'de yayıncılık dünyasına önemli katkılar sağlamıştı. 

Samanyolu Haber'e bağlanan, medya dünyasının önemli isimleri, Birand'ı şu sözlerle anlattılar:

-Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca-

"Çok üzüntülüyüz. Başta ailesinin, yakınlarının, çalıştığı mesai arkadaşlarının, Doğan Holding Yayın Gurubu'nun ve basın dünyasının başı sağ olsun diyorum. Son ana kadar mesleğinin heyecanını duymuş, ekranlar ve yazdığı köşesinden Türk halkına bu heyecanı yansıtmıştı. Yöneticilik yapmasına rağmen, mesleğinin en önemli adımı olan muhabir gibi çalışmayı hiç bırakmadı. Allah rahmet eylesin. Geride bıraktığı tatlı hatıralarla, güzel bir şekilde konuşulacak ve mesleğin bir abisi olacak."

-Samanyolu Haber Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar-

"Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine ve onu sevenlere sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Mesleğimizin çok önemli isimlerinden bir tanesiydi. Kendinden sonra bu mesleği devam ettireceklere çok önemli miraslar bıraktı. Heyecanın ve sükunetin bir arada yaşanabileceğini gösterdi gazetecilere. Karşısındaki insanı rahatlatan, çevresine rahatlık veren, ama bu rahatlığı da habercilik heyecanıyla yoğuran önemli bir isimdi."

 


"Takdirin böyle olduğunu ve bu durumun bizi üzdüğünü özellikle söylemek istiyorum. Bu üzüntüden sevinç çıkar mı, belki hepimizin aklına bu soru gelir? Ama biz geride kalanlar için çok ibretlik manzaradır bu. Sayın Birand'ın vefatının arkasından gördüğümüz nokta şu oldu: Ne kadar farklı kesimlerde seveni varmış. Asıl Birand'ı farklı kılan bir nokta şu: Bu kadar farklı, bu kadar ayrı düşüncelere sahip insanların Birand üzerinde sevgide birleşmesi ve bu acıda buluşması çok manidar. Anlaşılan o ki, bu kadar farklı kesimleri kendi atmosferinde buluşturabilmiş."

-Gazeteci ve Yazar Eser Karakaş-

"Türkiye'de gazetecilikte çığır açmış ekol olmuş bir isim Mehmet Ali Birand. Bütün Türkiye'ye başsağlığı diliyorum. Uzman gazeteciliği diye bir şey çıkarmıştır. Gazetecilere öneriyorum, Mehmet Ali Birand gibi, gazetecilik hayatlarında bir uzmanlık alanı yakalasınlar."

-Gazeteci ve Yazar Avni Özgürel-

"Meslek camiamıza ve onu izleyen herkese baş sağlığı diliyorum. Mehmet Ali her zaman gazetecilik heyecanıyla hatırlanacak. İdeolojik bir kaygı gütmeksizin olaya ve habere yaklaşan, olabildiğince demokrat tavrını göstermeye çalışarak, hatalarını hiç saklamaksızın (Özellikle 28 Şubat ile ilgili) açık kalplilikle anlatma cesareti gösteren bir insan. O bakımdan kendisini rahmetle anıyorum."

<< Önceki Haber Medya dünyasının gözünden Mehmet Ali Birand! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER