Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji Edirne, Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ’ın batısının öğle saatlerine kadar sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceğini belirtirken Bodrum ve Kaş için kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu.

Meteoroloji uyardı!

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.


Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, ülkemizin doğu kesimlerinde kuzey, diğer yerlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerinde Güney Ege kıyılarında, akşam saatlerinden sonra Ege kıyıları ile Batı Akdeniz’in batısında kuvvetlice (30-50 km/s) esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 9

İstanbul: Parçalı bulutlu 15

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 18

Adana: Parçalı ve az bulutlu 17

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 19

Samsun: Parçalı bulutlu 14

Trabzon: Parçalı bulutlu 12

Erzurum: Parçalı bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli -3

Diyarbakır: Parçalı bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu ve sisli 9

RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının Antalya'da 20, Muğla'da 18, Isparta ile Burdur'da 15 derece olması bekleniyor.

Rüzgar, güney yönlerden hafif, bölgenin batısında akşam saatlerinden itibaren orta kuvvette esecek. Bodrum-Kaş arasında akşam saatlerinden sonra kuvvetli rüzgar bekleniyor. 
Denizlerde ise rüzgarın Bodrum-Kaş arasında akşam saatlerinden sonra 4 ila 6 kuvvetinde esmesi, dalga yüksekliğinin 2 ila 3,5 metre civarında olması bekleniyor.
<< Önceki Haber Meteoroloji uyardı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER