Milletin parasıyla yapılan yandaş yayıncılığa itiraz

Son dönemde yaptığı yayınlarla tarafsız duruş sergileyemeyen TRT'nin vatandaştan aldığı katkı payının iptal edilmesi için CHP kanun teklifi verdi...

Milletin parasıyla yapılan yandaş yayıncılığa itiraz

  • AKP yanlısı yayınlarıyla eleştirilen TRT'nin aldığı elektrik payı gibi kesintiler sorgulanıyor
  • CHP, vatandaş vergisiyle yapılan yandaş yayıncılığı TBMM gündemine taşıdı
  • CHP, TRT'nin aldığı katkı paylarının iptal edilmesi için kanun teklifi verdi

CHP, son dönemde hükümetin yayın organı gibi faaliyet gösteren Türkiye Radyo Televizyonu’nun elektrik faturası başta olmak üzere vatandaşların birçok harcamasından aldığı katkı payının iptal edilmesi için kanun teklifi verdi.

Taraf'ın haberine göre CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba ile Özgür Özel’in hazırladığı kanun teklifinin gerekçesinde TRT’nin tüm yurttaşlara eşit olması gereken mesafeyi tamamen kaybettiği belirtilerek hükümet yanlısı yayın yaptığı ifade edildi. Gerekçede “Herkese hizmet vermeyen bir kurumun herkesten ve zorunlu olarak gelir elde etmesi mümkün değildir” dendi.

TRT ERDOĞAN’A 36, DEMİRTAŞ’A 4 SAAT AYIRMIŞTI

TRT özellikle 30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde hükümet yanlısı yayın yaptığı gerekçesiyle eleştirilerin odağındaydı. 

Medya Takip Merkezi’nin verdiği rakamlara göre TRT yayınlarda haber ve süre sayısına Başbakan Erdoğan’ın ağırlığı bariz bir şekilde görülüyor. Buna göre TRT, Erdoğan’a 36.1 saat ayırırken, diğer Köşk adayları Ekmeleddin İhsanoğlu’na 13 saat ve Selahattin Demirtaş’a ise yalnızca 4 saat ayırdı.

TRT'NİN VATANDAŞA YÜKÜ TAM 4 MİLYAR TL

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin verdiği soru önergesinin cevabında TRT'nin elektrik faturası ve bandrolden aldığı payla vatandaşlardan 3 milyar 981 milyon 676 bin 79 TL gibi devasa bir miktar topladığı ortaya çıkmıştı.

CEP TELEFONUNDAN ELEKTRİĞE BİRÇOK VERGİ TRT'YE AKIYOR

TRT, elektrik faturası dışında cep telefonundan çeşitli araçlara kadar birçok üründen gelir elde ediyor. 1984’te elektrik faturalarından pay almaya başlayan TRT, radyo ve TV satışlarından da bandrol geliri sağlamaya hak kazandı. 2009’da ise TRT, üzerine radyo veya TV alıcısı eklenen her türlü elektronik ürüne bandrol satma hakkını elde etti. Bunlar arasında 3G’li telefonlar, MP3-MP4 cihazlar, uydu alıcıları, radyolu cep telefonları, radyolu kondüsyon aleti, radyolu banyo seti, radyolu saat, TV tuner kartı ve radyolu adımsayarlar bile var. Radyo ve TV alıcısı bulunan uçak ve gemiden bile bandrolle gelir elde ediyor. 
 
<< Önceki Haber Milletin parasıyla yapılan yandaş yayıncılığa itiraz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER