O uygulamaya tepki üzerine tepki yağıyor

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının yıl dönümünde hazırladığı afişler için Sulh Ceza Hakimlikleri’nce CHP ve MHP parti binaları için arama kararı çıkarılmasına tepki yağdı.

O uygulamaya tepki üzerine tepki yağıyor

CHP'li Altay "Sulh Ceza, hükümetin infaz timine dönüştü" dedi. MHP'li Yeniçeri, "Demokratik bir ülkede kabul edilemez" ifadesini kullandı.

CHP ve MHP il teşkilatlarında 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının yıl dönümü için hazırlanan afişler bahane gösterilerek Sulh Ceza Hakimlikleri’nce arama kararı çıkarılması gündeme bomba gibi düştü. Arama kararlarının muhalefeti susturmak için verildiğini belirten CHP’li ve MHP’li siyasiler, yolsuzluk iddialarının yargı eliyle oluşturulan baskı sistemiyle kapatılmaya çalışıldığını savundu. Siyasiler alınan mahkeme kararını, Türk siyasi hayatına ve demokrasi tarihine sürülen kara bir leke olarak yorumladı.

SİVİL DİKTATÖRLÜĞÜN ADIMI


CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay: Siyasi parti binalarında arama yapılmasına kara veren hakimler Türkiye tarihinde ibretlik bir olay olan tahkikat komisyonlarına benziyor. Diktatörlük illa askeri yönetimle olmaz. Dünya tarihinde sivil diktatörlere birçok sayısız örnek gösterilebilir. AKP tam bir sivil diktatörlük anlayışıyla yoluna devam etmektedir. 16 yaşındaki bir çocuk Erdoğan’ı eleştirdiği gerekçesiyle tutuklanıyor. Sulh Ceza Hakimlikleri hükümetin infaz timi haline dönüştü. Bu demokrasilerde kabul edilemez. Emniyet ve yargı yürütmenin sopası gibi çalışıyor.

DEMOKRASİYE BÜYÜK TEHDİT

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök: Siyasi hayatımda ilk defa böyle bir uygulama görüyorum. Tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Demokrasiye yapılan büyük tehditle karşı karşıyayız. Parti arama kararı, AKP’nin kendisine muhalifleri susturmaya çalıştığı faşist diktatörlüğün adıdır. Talihsiz ve vahim bir gelişme.

HUKUKİ DAYANAĞI YOK

CHP Milletvekili Süleyman Çelebi: Bu diktatörlüğün hukuk eliyle sağlanmasıdır. Başka bir izahı yok. Yolsuzluklarının üzerini kapatmak, muhalif kesimde baskı oluşturmak ve saltanatlarını bu şekilde kurmak istiyorlar. İktidarın yargıda oluşturduğu yandaş ekip, birilerine yaranmak adına işgüzarlık yapıyorlar. Hukuki dayanağı yok.

ÖNCE YOLSUZLUK YAPANI ARAŞTIRSINLAR

MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu: Öbyel bir arama kararından önce afiş asanları değil de yolsuzluk yapanları araştırsın o hâkimler. Halkın adına, halkın malını gasp edenleri araştırsınlar. Afiş astı diye bir partinin binası aranacaksa artık tamamen hukukun da nasıl siyasallaştığını gösteren en önemli delil olur.

İNSAN KENDİ SÖZÜNDEN UTANIR MI?

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri: Siyasi parti binalarına arama kararı çıkarılması normal rejimlerde olabilecek bir uygulama değil. AKP ciddi bir biçimde suçüstü yakalanma telaşına kapılmıştır.

MHP binasına ‘Hırsızlık oğuldan babaya değil, babadan oğula geçer’ diye bir afiş asılmıştı. Bu afiş Erdoğan’ın sözlerini ihtiva ediyor.
Bir insan kendi sözünden utanır mı? Bunun oradan alınması Türkiye’de bütün yolsuzluklar iktidarın koruması altındadır anlamına gelir. İktidarın koruması altında gerçekleşen yolsuzluklara aynı zamanda yargı alet edilmiştir.

BAKAN BOZDAĞ CEVAP VERMEDİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Program öncesi basın mensuplarının soruralarını cevaplayan Bozdağ'a, sulh ceza hakimliklerince  MHP ve CHP binaları için verilen arama kararı soruldu. Bakan Bozdağ, soruya yanıt vermedi.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber O uygulamaya tepki üzerine tepki yağıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER