Operasyon talimatında pes dedirten detay: Onları da dosyaya koyun

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 30 ilin emniyet müdürlüğüne gönderilen 'operasyon' talimatı yazısının detayları ortaya çıkmaya devam ediyor.

Operasyon talimatında pes dedirten detay: Onları da dosyaya koyun

Savcılık talimatı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan, 30 ilin emniyet müdürlüğüne 'operasyon talimatı' gönderdi. Radikal Gazetesi'nin duyurduğu 30 ilin emniyet müdürlüğüne gönderilen talimat yazısında çarpıcı detaylar yer aldı. Delil bulmakta zorlanan Savcılığın, Emniyet'e gönderdiği talimatın ardından ortaya çıkan EGM’den 30 ile gönderilen 'operasyon talimatı' yazısında, soruşturma için gizlice 'delil bulun' deniliyor. Yandaş medyanın gazete manşetlerinde yer alan yalan haberlerin de yer aldığı talimat yazısında dikkat çeken bir detay ise: "Ahmet Şık’ın 'İmamın Ordusu', Henafi Avcı’nın 'Haliçte Yaşayan Simonlar' ve İşçi Partisi’nden Metin isimli kişinin kitabı gibi kitapların da temin edilip dosyaya eklenmesi"

GAZETE MANŞETLERİNDEN SONRA KİTAP ÜZERİNDEN DELİL ÜRETME ÇABASI
Daha önce eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Meclis’e verdiği soru önergesiyle yandaş meydanın manşetlerinin 'kirli eylem planı'nın bir parçası olduğu ortaya çıkmıştı. Yandaş meydanın Danıştay, Garih, Dink, Santoro ve Zirve gibi tüm cinayetleri Camia ile irtibatlandırma amaçlı yalan haberlerine EGM tarafından 'operasyon talimatı'nın yer aldığı belgede yer verilmesi de dikkat çekti.

“O KİTAPLARI DA DOSYAYA KOYUN”
Soruşturma kapsamında il emniyet müdürlüklerine gönderilen talimatta, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve tahliye edilen eski emniyet müdürü Hanefi Avcı’nın da mağdur sıfatıyla ifadesinin alınması istendi. Avcı dışında emniyet müdürleri Emin Aslan, Celal Uzunkaya, Faruk Ünsal ve Orhan Özdemir’in de mağdur sıfatıyla ifadelerinin alınması istendi. Bunun dışında ifade alma işlemi ile ilgili olarak şu talimata da yazıda yer verildi: “Cemaatin devleti ele geçirmeye başladığı ve aktif olduğu 2003 yılından sonraki dönemde yapılan uygulamaları, soruşturma ve davalarla mağdur edilenlerin müşteki sıfatıyla olay, kişi ve yer hatırlatması yapılarak ayrıntılı ifadelerinin alınması…” Talep yazısında ayrıca gizli tanık oluşturulması da isteniyor. Terörle Mücadele Daire Başkanlığının gönderdiği talep yazısında Ahmet Şık’ın 'İmamın Ordusu', Henafi Avcı’nın 'Haliçte Yaşayan Simonlar' ve İşçi Partisi’nden Metin isimli kişinin kitabı gibi kitapların da temin edilip gönderilmesi isteniyor.

<< Önceki Haber Operasyon talimatında pes dedirten detay: Onları da dosyaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER