Polise ve memura zamma Erdoğan engeli

Polise ek gösterge zammına Başbakan Erdoğan engeli geldi..

Polise ve memura zamma Erdoğan engeli

Başbakan'ın 17 aralık yolsuzluk soruşturmasında emniyet teşkilatının kendisine ihanet ettiği düşüncesiyle "zamma hayır" dediği ifade ediliyor. Çalışma sadece emniyet teşkilatına değil 6 milyon memura da ek zam öngörüyordu.

POLİSE ZAMMA ERDOĞAN ENGELİ

350 bin polisin zam umudu Başbakan Erdoğan'a takıldı. Yurt Gazetesinin haberine göre Emniyet teşkilatının maaşlarında iyileştirme ve emekli ikramiyelerini yükseltecek ek gösterge artışı Erdoğan'ın karşı çıkmasıyla hayal oldu. Polise zam öngören düzenleme Jandarma'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasıyla ilgili kanun tasarısında yer alıyordu. 

POLİSE "17 ARALIK" TEPKİSİ

Tasarıyı inceleyen Başbakan Erdoğan, "Polis memurlarına 3600 ek gösterge verilerek maaşlarının ve emeklilik şartlarının iyileştirilmesi" ile ilgili bölüme karşı çıktı. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında polislerin kendisine ihanet ettiğini düşünen Erdoğan'ın ek gösterge maddesini karaladığı ifade ediliyor. Böylece 30 Mart yerel seçimlerinden önce Polis teşkilatına verilen ek gösterge sözü tutulmamış oldu. 

MAAŞLAR ARASINDA UÇURUM

Ek gösterge artışı polise ne getirecekti? 8 yıllık bir jandarma astsubayı aynı kıdemdeki polis memurundan bin 700 lira fazla ücret alıyor. Yapılacak düzenleme ile bu farkın kapanması bekleniyordu ancak olmadı.
 
MEMURA EK ZAM YOK

Ek gösterge artışından sadece polisler değil; başta öğretmenler olmak üzere 6 milyon memur ve memur emeklisinin de faydalanması bekleniyordu. Böylece memurun ek zam beklentisi suya düştü.. 

<< Önceki Haber Polise ve memura zamma Erdoğan engeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER