Orgeneral Özel'den flaş açıklamalar

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Çankaya Köşkü'nde verilen 30 Ağustos Resepsiyonu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Orgeneral Özel'den flaş açıklamalar

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Çankaya Köşkü'nde verilen 30 Ağustos Resepsiyonu'nda önemli açıklamalarda bulundu.  Özel, "paralel yapı" iddialarına ilişkin "MİT ve Emniyet'ten belge istedim bana ulaşmadı." ifadelerini kullandı. 

Hatırlanacağı üzere hükümete yakın Akşam Gazetesi,  yaklaşık 2 ay önce TSK'yı hedef alan "Karargahta 40 paralel paşa" adlı bir haber yapmıştı. TSK, sözde haberi kısa bir süre içerisinde yalanlamış "Kamuoyu nezdinde TSK'nın kurumsal kimliği ile mensupları hakkında olumsuz algı yaratma çabasını içeren iddia ve yorumların, hiçbir hukuki, insani ve vicdani dayanağı bulunmamaktadır. İleri sürülen iddiaları araştırmak ve gerekli idari/adli işlemleri yapabilmek için bugüne kadar resmi istihbarat makamlarından somut hukuki hiçbir bilgi ve belge TSK'ya ulaşmamıştır." ifadelerini kullanmıştı.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda da bulunan Özel, " Kırmızı çizgilerimiz aşıldığında gerekli cevabı veririz.. Yol haritasını biz de basından okuyoruz ,keşke başında görüşümüz sorulsaydı. Hükümet yol haritasını bize vermedi, verirse görüşümüzü belirtiriz." şeklinde konuştu.

BEDELLİ ASKERLİK

Kamuoyunda sıkça tartışılan bedelli askerlik konusuyla ilgili konuşan Orgeneral Özel, "Bize yansıyan bir çalışma yok, biz de basından okuyoruz. " dedi

YARGITAY TÖRENİNE KATILACAK MI?

Orgeneral Necdet Özel, “Adli yılın açılışına katılacak mısınız” sorusuna, “Yarın İstanbul’a gidiyorum. Pazartesi Balıkesir’de programım var. Bu nedenle sabahki açılış törenine katılamıyorum. Ancak bir aksilik olmazsa akşam resepsiyona katılacağım." cevabını verdi.

ERGENEKON DAVASI

Arkadaşlarım özgürlüğüne kavuşunca rahatladım.



<< Önceki Haber Orgeneral Özel'den flaş açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER