PKK ikinci kandili kuruyor

Çözüm süreci ile birlikte PKK’nın silah bırakacağı tartışılırken örgütün Türkiye sınırında ikinci bir Kandil kurma hazırlığı yaptığı ortaya çıktı.

PKK ikinci kandili kuruyor

Çözüm süreci ile birlikte PKK’nın silah bırakacağı tartışılırken örgütün Türkiye sınırında ikinci bir Kandil kurma hazırlığı yaptığı ortaya çıktı. Kuzey Irak’tan yayın yapan Basnews adlı internet sitesinin iddiasına göre örgüt ikinci bir merkezi üslenme alanı kurmak için militanlarını Şengal Dağı’na yerleştiriyor.

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Irak’taki ilerleyişi PKK’nın işine yaradı. Kuzey Irak- Kuzey Suriye sınırının tamamını PKK’nın Suriye kolu PYD ve Kuzey Irak yönetimine bağlı Peşmerge’nin kontrolüne geçti.

Kuzey Irak’tan yayın yapan Basnews adlı haber sitesinin iddiasına göre örgüt Türkiye-Irak-Suriye sınırının kesişme noktasında ikinci bir üslenme bölgesi kuruyor. Kandil dağı Irak-Suriye hattında yer alıyordu. PKK’nın yeni üs bölgesi ise Suriye-Irak sınırının Türkiye ile kesiştiği bölgede yer alıyor.

MERKEZİ ÜSLENME

Haber sitesinin PKK’ya yakın kaynaklara dayandırdığı bilgilere göre, PKK’ya bağlı silahlı birlikler Şengal Dağı’na yerleşti.Kuzey Suriye ve Kuzey Irak sınırının tamamı ile Irak-Suriye arasındaki Rebia sınır kapısının PYD’ye bağlı Halk Savunma Birlikleri (YPG) güçlerinin denetiminde olduğunu belirten kaynak, “PKK Şengal Dağı’nı Kandil gibi merkezi üslenme alanı haline getirmeyi amaçlıyor’’ dedi.

Şengal Bölgesi’nin tamamı peşmerge güçlerinin kontrolü altında. IŞİD’in ilerleyişinin ardından bölgedeki merkezi Irak Hükümeti’ne bağlı askerler çekilince Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi özel bir güç oluşturup alana göndermişti.

STRATEJİK BİR NOKTA

Stratejik öneme sahip olan Şengal Dağı ve silsilesi, Türkiye-Irak-Suriye sınırlarında yer alan dağlık alanı kapsıyor.

“Teröristler Gaziantep’te ev soydu”

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu silahlı üç teröristin, önceki gün Gaziantep’in  İslâhiye ilçesinde ikamet eden bir şahsın evine gelerek, bir adet akü, bir adet güneş enerjisi paneli, üç adet ekmek ve bir miktar sebze alıp gittiği bildirildi.

Kalkan: Sorunu çözecek tek kişi Öcalan

Sterk TV’­ye ko­nu­şan PKK Yü­rüt­me Ku­ru­lu üye­si Du­ran Kal­kan Kürt so­ru­nun çö­zü­mün­de geç ka­lın­ma­sı ha­lin­de en bü­yük teh­dit ve za­ra­rı Tür­ki­ye hal­kı­nın gö­re­ce­ği­ni öne sür­dü.

Kal­kan, “Apo, kuş­ku­suz son sö­zü söy­le­yen, bü­tün ça­lış­ma­la­rı de­net­le­yen ko­nu­mun­da­dır. Yö­ne­ti­mi­miz her za­man onu baş mü­za­ke­re­ci ola­rak açık­la­dı. Kürt so­ru­nu­nun de­mok­ra­tik çö­zü­mü­nü ger­çek­leş­ti­re­cek tek ki­şi var­sa o da baş­kan Apo’­dur" de­di.


<< Önceki Haber PKK ikinci kandili kuruyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER