PKK'lılar cezaevinden topluca firar etti

Bingöl M Tipi Cezaevi'nde 18 mahkum kazdıkları tünelden firar etti

PKK'lılar cezaevinden topluca firar etti

Bingöl M Tip Cezaevi'nde 18 mahkum, kazdıkları tünelden firar etti. Hükümlülerin yakalanması için Diyarbakır ve bölge illerinde polis ile jandarma ekipleri çalışma başlattı. 
Firari hükümlülerin PKK suçundan cezaevinde yattıkları öğrenildi. Hükümlülerin yakalanması için Diyarbakır ve bölge illerinde polis ile jandarma ekipleri çalışma başlattı.
 Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan,18 tutuklu ve hükümlünün tünel kazmak suretiyle firar ettiğini bildirdi.  Taşyapan, yaptığı açıklamada, Bingöl M Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda aralarında terör örgütü mensuplarının da bulunduğu 18 tutuklu ve hükümlünün tünel kazmak suretiyle firar ettiğini söyledi.  "18 tutuklu ve hükümlü tünel kazmak suretiyle firar etti" diyen Taşyapan, firar edenlerin yakalanması için güvenlik güçlerince arama faaliyetlerinin başlatıldığını kaydetti.  Öte yandan firarilerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılırken çevre il ve ilçelerdeki güvenlik birimlerine bilgi verildi. FİRARİLERİN İSİMLERİ Bingöl M Tipi Cezaevi’nden firar adan 18 PKK’lı şunlar: Baran Günana (Kars), Selami Kızıl (Mardin), Diren Yaşa (Diyarbakır), Veli Taşkıran (Diyarbakır), Şeref Gülen (Diyarbakır), Ahmet Oyunlu (Diyarbakır), Ramazan Benice (Diyarbakır), Rıdvan İpek (Diyarbakır), Ali Nergis (Diyarbakır), Devrim Kavak (Batman), Diyar Kaydu (Diyarbakır), Ekrem Taş (Bingöl), Hüseyin Barsak (Siirt), İbrahim Engin (Diyarbakır), Emrah Ubiç (Kars), Cemil Doster (Diyarbakır), Osman Kılıç (Bingöl), Ozan Alpkaya (Mardin) Demirtaş'tan 'Toplu Firar' tweeti BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Bingöl'de M Tipi Cezaevi'nde 14'ü tutuklu , 4'ü hükümlü toplam 18 kişinin firar etmesi olayı ile ilgili Twitter hesabından açıklamada bulundu. Demirtaş, "Acaba Ayakkabılarıyla mı girdiler tünele ?" dedi. 

<< Önceki Haber PKK'lılar cezaevinden topluca firar etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER